Lehtikuva/Mikko Stig via REUTERS / REUTERS
VJERUJE U POBJEDU

MAĐARSKI REPREZENTATIVAC U DRESU OSIJEKA NAJAVLJUJE OKRŠAJ S VATRENIMA 'Svi nas kod kuće žele vidjeti na djelu, a dolazak vicepraka svijeta je izazov'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 23. ožujak 2019. 10:58

Mađarski vezist Laszlo Kleinheisler član je Osijeka. Ali u nedjelju će igrajući za reprezentaciju svoje domovine sigurno učiniti sve da Hrvatskoj načini štetu. Odmah nakon odigranog derbija na Rujevici, kada je Rijeka uvjerljivo porazila Bijelo-plave, otputovao je i javio se na raspolaganje izborniku Mađarske Marcu Rossiju. Našao je i malo vremena odgovoriti na poneko pitanje o predstojećem ogledu s Vatrenima.

Kao prvo, što Mađarska očekuje od ovih kvalifikacija za EP?

- Ponajprije moram reći kako smatram da smo dobili jako tešku skupinu. I nismo je otvorili dobro u Slovačkoj. No, moramo vjerovati u sebe. Svaka će utakmica biti jako zahtjevna i teška, ali mi ćemo sigurno dati svoj maksimum kako bismo bili što uspješniji. Voditi će nas pri tome želja da se plasiramo na EP, a mislim da nismo bez izgleda ostvariti taj cilj, bez obzira na snagu protivnika s kojima ćemo se nadmetati - kazao je Kleinheisler.

Svega smo svjesni

Skupina je, tvrdi, silno jaka.

- Da, to je jasno i toga smo svjesni. Međutim, ne trebamo o tome previše razmišljati već tu činjenicu zapravo pretvoriti u vlastitu motivaciju da izvučemo ono najbolje od sebe i pokušamo ostvariti uspjeh. Hrvatska je favorit, bila je druga na SP u Rusiji, ali imamo i mi svoje adute - veli Laszlo Kleinheisler.

Osijek, 100319.
Stadion Gradski vrt.
Utakmica 24. kola i 1. HNL izmedju NK Osijek i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Laszlo Kleinheisler.
Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX
Marko Mrkonjic / CROPIX / CROPIX

Prvi domaći nastup Mađarska će imati protiv Hrvatske. Sve informacije govore da je zanimanje za utakmicu veliko.

- Točno, veliko je i vjerujem da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Osobno silno se veselim toj utakmici. Hrvatska ima izuzetnu momčad sastavljenu od niza igrača koji igraju u najvećim europskim klubovima. Igrati s takvom momčadi biti će nam najveći izazov - rekao je Kleinheisler.

Imate i sami već iskustva igranja protiv Hrvata, kakve su vam uspomene?

- Bila je to prijateljska utakmica uoči EP u Francuskoj. I tada smo mi bili domaćini. Hrvatska je povela, a mi poravnali stvarno jako lijepim pogotkom Dzsudzsaka pred kraj utakmice. Igrao sam do tog trenutka, do pred kraj susreta, a onda izašao. Ovo će ipak biti drugačije, sada je natjecateljski dvoboj u pitanju. U onom prijateljskom mi smo bili sasvim dobri.

Koga od Hrvata najviše cijenite i od koga vam prijeti najveća opasnost?

- Nije teško odgovoriti, vaš je vezni red motorna snaga igre. Dvojac Modrić - Rakitić drži sve konce igre i savršeno surađuju i nadopunjuju se. Zaustavimo li ih biti će nam lakše - predviđa Kleinheisler.

U Budimpešti je uvijek užarena atmosfera uvijek, a dolazak velikog broja navijača iz Hrvatske čini je i utakmicom visokog rizika, za naše navijače ‘vrućim’ gostovanjem.

- Sigurno će doći jako puno ljudi. Svi nas u Mađarskoj žele vidjeti na djelu, a i izazov im je dolazak viceprvaka svijeta. Bit će sjajno ozračje na stadionu. A susjedne smo zemlje, Hrvatima je Budimpešta blizu, navijači će se također nadmetati, bodrenjem i, nadam se, na dostojanstven način. I vaši i naši navijači s velikim žarom bodre svoje reprezentacije. Bit će igračima velika podrška s tribina, nama sigurno puno veća.

Velik poticaj

Za kraj, prognoza?

- Ako budemo igrali kao u dvije utakmice prije Slovačke, kada smo pokazali da svakog možemo iznenaditi, bit će dobro. Možemo se tada nositi i s tako kvalitetnim protivnikom kao što je Hrvatska. Vjerujem i da hoćemo, a i da ćemo mi biti pobjednici, što bi za nas bilo sjajno i poticajno za nastavak kvalifikacija - zaključio je Laszlo Kleinheisler uoči dvoboja s Hrvatskom.

Linker
24. travanj 2024 15:36