Jakov Prkic / CROPIX
PITANJE SVIH PITANJA

MARIO MANDŽUKIĆ U PAR REČENICA 'RASPETLJAO' VELIKU FAMU HR NOGOMETA 'Nacionalni stadion nam ne treba!' Evo što po legendi Vatrenih treba Hrvatskoj

Legendarni Vatreni Mario Mandžukić prokomentirao je za SN u ekskluzivnom subotnjem intervjuu veliku famu hrvatskog nogometa, koja se pogotovo potencira nakon osvajanja svjetskog srebra u Rusiji. Treba li Hrvatskoj novi nacionalni stadion?
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 30. prosinac 2018. 22:29

Što mislite o iskorištavanju velebnog uspjeha za hrvatski nogomet u cjelini, uključujući važne urbane centre?

- To nisu teme za mene, nego neke druge aktere nogometa. Nikad se nisam volio miješati u nešto što nije moj posao, fokusiran sam na svoje igre i maksimalno odrađivanje obveza.

OK, ali recimo vaš Slavonski Brod, koji je veliko urbano središte u kontekstu HNL-a, tavori na marginama kvalitetnog nogometa?

- Moram biti iskren i kazati da nisam dovoljno upućen u te stvari da bih si mogao dopustiti neki javni stav o tome. Naravno da mi je žao, jer je to moj grad, što nema stabilnog prvoligaša, kao u vrijeme kad sam kao klinac odlazio na utakmice i gajio strasti za nogomet. No ne mogu ja pričati o tome zašto Slavonski Brod ili neki drugi grad u Hrvatskoj nema prvoligaša. Lako je pametovati sa strane...

Šteta je za kartu nogometne Hrvatske?

- Razumijem što želite reći. No znam iz zbilje Broda da u gradu ima dosta prioritetnijih problema koje valja rješavati za građane i njihovu kvalitetniju svakodnevicu. Ima i drugih sportova. Nogomet je čudo, ali je istovremeno zahtjevan po svakom pitanju. Nije to lako, stvoriti prvoligaški klub, pogotovo u današnje vrijeme.

Još je jedan vaš bivši klub u propadanju, Zagreb?

- Ha, što mogu reći osim da mi je jako žao? No ne mogu se upuštati u lamentiranje zašto je tome tako, niti to želim. Ja sam nogometaš, izvan Hrvatske sam, što bih mudro tu mogao kazati?

Mislite li da bi srebro moralo iznjedriti tzv. nacionalni stadion?

- Nisam uvjeren. I na ljetošnjoj sinergiji naroda i reprezentacije vidjelo se koliko ljudi vole nogomet i obožavaju Vatrene u svakom kutu zemlje. Zato, po meni, reprezentacija mora igrati diljem Hrvatske. Bilo bi mi logičnije da se obnavljaju stadioni po Hrvatskoj na koje bi reprezentacija dolazila igrati i gdje bi širila pozitivnu energiju i zajedništvo. Više sam za ulaganje u kampove za trening po klubovima jer se tamo stvaraju budući Vatreni.

Linker
25. travanj 2024 17:17