Mateo Kovačić
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
DESETKOVANI VATRENI

MATEO KOVAČIĆ NE ZNA ŠTO GA ČEKA U KLUBU, A ZA VATRENE JE SPREMAN STO POSTO 'Ne znam što će se dogoditi. Umoran sam, ali za Hrvatsku uvijek ima snage'

Piše: HinaObjavljeno: 03. lipanj 2019. 17:04

Nakon što je dresu Chelsea osvojio Europsku ligu, hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić priključio se 'Vatrenima" koje u subotu u Osijeku očekuje ogled protiv Walesa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Nakon pobjeda 'Bluesa', Kovačić je postao tek drugi hrvatski nogometaš koji je osvojio Ligu prvaka i Europsku ligu, a prije njega to je uspjelo i Ivanu Rakitiću.

Hrvatski veznjak je osvojio i četvrti europski trofej u nizu, čime se ne može pohvaliti nitko od aktualnih vrhunskih nogometaša. Zadnje zadnje tri sezone osvajao je europski naslov s Real Madridom, a potom i Europsku ligu s londonskim sastavom.

"Drago mi je jer sam ove sezone igrao u finalu. Međutim, sada sam s reprezentacijom i to je najvažnije", rekao je Kovačić uoči treninga hrvatske vrste na Rujevici.

VIDEO: Dražen Antolić

Kovačić je igrač Real Madrida koji je ove sezone proveo na posudbi u redovima Chelsea, no upitno je hoće li ostati u Londonu ili se vraća u Madrid. Talijanski mediji spominju i njegov prelazak u Inter.

"Zadovoljan sam u redovima Chelsea, ali ne znam što će se dogoditi" dodao je.

Iza Kovačića je naporna sezona, no priznao je kako uvijek ima snage kada treba igrati za hrvatsku reprezentaciju.

"Umoran sam, ali za Hrvatsku uvijek ima snage," rekao je.

Hrvatska će protiv Walesa biti oslabljena neigranjem niza igrača. Izbornik Zlatko Dalić ne može računati na Rakitića, Rebića, Roga, Vlašića i Bradarića, a još od ranije su izvan stroja Vrsaljko, Pivarić i Strinić.

Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

"Ja sam uvijek spreman igrati i dat ćemo sve da osvojimo tri boda, velika smo reprezentacija,".

Nakon poraza u Budimpešti, Hrvatska više nema pravo na kiks, što povećava pritisak uoči subotnje utakmice.

"U Hrvatskoj je uvijek pritisak, no to je normalno nakon što smo osvojili drugo mjesto na svjetskom prvenstvu."

Za 'Vatrene' je lipanj do sada često bio problematičan, no Kovačić smatra kako smo učili iz pogrešaka.

"Lipanj je uvijek bio opasan za našu reprezentaciju, ali učili smo iz pogrešaka iz prošlosti. Bit će teško igrati i po sparini, ali kako će biti nama tako će biti i njima. Međutim, moramo se koncentrirati na nas, a ne na suparnika," kazao je na kraju.

Linker
16. travanj 2024 14:27