CROPIX
GORUĆE PITANJE

MEGA-PROJEKT HR NOGOMETA! NETKO ĆE KAD TAD MORATI NAPRAVITI NACIONALNI STADION 'Za to treba puno stvari posložiti, već smo se nekoliko puta opekli'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. siječanj 2018. 22:13

Novo UEFA-ino natjecanje ponovno je potaknulo i pitanje nacionalnog stadiona, što je vrlo bitna tema i za HNS.

- Za mene je jedan od kapitalnih projekata HNS-a da do ljeta imamo 5-6 novih terena, zavisi koliko će ih izvođači moći napraviti - kazao je Vrbanović.

Teže je pitanje nacionalni stadion, čija je gradnja najavljena.

- Vidjeli smo na Sveticama koliko tu nijansi mora biti, u najboljoj želji i namjeri dođeš u probleme jer ti druga strana ili partner nažalost ne igra do kraja igru kako smo očekivali, međutim, ne ljutimo se. Idemo dalje, sredstava smo usmjerili na terene, na taj projekt smo ponosni. Što se tiče nacionalnog stadiona, moramo sjesti s ne samo s lokalnom samoupravom, nego i državom, to je mega-projekt hrvatskog nogometa i mi krećemo u razgovore na tu temu. Krećemo, kako ne. Tražimo partnere.

Jasno da HNS nije građevinska firma niti HBOR, ali jednom će netko morati napraviti stadion.

- Pričati da HNS može svojim sredstvima financirati stadion vrijedan 50 ili 70 milijuna eura, to je na bazi bajke. Ali, uz partnerstvo nekih drugih struktura i investitora, to se može napraviti. Za to treba puno stvari posložiti, jako oprezno prilazimo ovoj temi, već smo se nekoliko puta opekli. Ne želim davati lažna obećanja, nego naglašavam da intenzivno krećemo u pripremu podloge za donošenje takve odluke, a onda ćemo izaći u javnost, kad budemo imali konkretan projekt. Ali definitivno radimo na tome, definitivno. Paralelno s terenima.

Kakve su šanse da se namakne novac iz fondova Europske unije?

- Nemam dovoljno iskustvo u europskim fondovima da bih mogao reći kako ćemo dobiti novac. Treba otići kod eksperata da se vidi mogu li se osigurati sredstva, postoji li možda opcija da dobijemo kreditne linije, zadužit ćemo ljude da se s time bave - zaključio je Vrbanović.

Linker
24. travanj 2024 21:32