Getty Images
PROPALA IM IDEJA

MEKSIKANCI BIJESNI NAKON ŠTO JE 'POLA' VATRENIH OTIŠLO 'KUĆI' 'Čemu sve ovo?! A toliko smo se radovali igrati protiv majstora kao što je Modrić...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. ožujak 2018. 13:05

Hrvatska reprezentacija će nakon neugodnog poraza od Perua odigrati i drugu prijateljsku utakmicu na mini-turneji po SAD-u. Protivnik Vatrenih bit će Meksiko čiji izbornik nije oduševljen potezom hrvatskog šefa stručnog stožera.

Naime, Zlatko Dalić je u dogovoru s klubovima pustio Luku Modrića, Marija Mandžukića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Danijela Subašića i Nikolu Kalinića. Točnije, više od pola standardnih igrača naše udarne postave neće igrati na spomenutoj drugoj pripremnoj utakmici.

"Nije mi jasno zašto je Hrvatska pustila toliko igrača natrag u klubove. Nemaju za to neke argumente. Mislim kako bi organizatori ovakvih utakmica morali ubuduće nešto napraviti po tom pitanju i u ugovore uvrstiti odredbe koje momčadi obvezuju da igraju u svojem najjačem sastavu", rekao je meksički izbornik Juan Carlos Osorio pa dodao:

"Čemu ove utakmice ako ne igraju najbolji igrači? Ideja je da se pripremamo najbolji protiv najboljih za Svjetsko prvenstvo."

Meksiko je u svom prvom pripremnom nastupu svladao Island 3:0, a Osorio je protiv momčadi koja je u skupini s Vatrenima na SP-u, odmarao neke od najboljih igrača kako bi bili što odmorniji za Hrvatsku.

"Osobno sam se iznimno radovao igrati protiv jednog takvog majstora u čuvanju lopte kao što je Luka Modrić i to bi nam bila odlična priprema, no nadam se kako ćemo i ovako izvući najbolje što možemo iz ove utakmice", zaključio je meksički izbornik.

Podsjetimo, Hrvatska i Meksiko igrat će u Dallasu u srijedu u 4 ujutro po hrvatskom vremenu.

Linker
18. travanj 2024 11:31