Pedja Milosavljevic / CROPIX / CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA EP

'MINI VATRENI' NAPRAVILI PRVI KORAK PREMA EUROPSKOM PRVENSTVU Francuzi bili na korak do pobjede, ali onda se ukazao Franko Jelovčić

Piše: HinaObjavljeno: 13. rujan 2017. 00:27

U prvom susretu doigravanja za plasman na Europsko prvenstvo 2018. godine, hrvatska futsal reprezentacije je u Orchiesu odigrala 1-1 protiv Francuske i tako načinila veliki korak prema plasmanu na četvrti uzastopni EP.

Francuzi su poveli u sedmoj minuti prvog dijela golom Samira Alle, a izjednačio je Franko Jelovičić šest minuta prije kraja susreta.

Hrvatski nogometaši su još dva puta uzdrmali okvir gol, dva puta Jelovčić, a jednom Grcić. I Francuzi su dva puta tresli okvir gola, po jednom u svakom poluvremenu.

Franko Jelovcic
Pedja Milosavljevic / CROPIX / CROPIX

Uzvratni susret je 26. rujna u dvorani Gospino polje u Dubrovniku.

Večeras su odigrane i preostale tri utakmice dodatnih kvalifikacija. Rumunjska i Gruzija su odigrale 2-2, Mađarska je pobijedila Poljsku 2-1, dok je Srbija na gostovanju porazila Češku 4-3.

Plasman na EP koje će se od 30. siječnja do 10. veljače 2018. održati u Sloveniji već su izborili Španjolska, Rusija, Portugal, Italija, Ukrajina, Azerbajdžan, Kazahstan te naravno, domaćin Slovenija.

Linker
14. travanj 2024 16:55