Pula, 121018.
Stadion Aldo Drosina. Kvalifikacijska utakmica a mlade igrace U21 izmedju Hrvatske i Grcke za Europsko prvenstvo u Italiji. Na fotografiji: slavlje Hrvatske.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

PLES KUGLICA U BOLOGNI

MINI VATRENI U TREĆOJ JAKOSNOJ SKUPINI UOČI ŽDRIJEBA EURA Pogledajte koga sve mogu izvući izabranici Nenada Gračana u petak

AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.11.2018. u 16:02

  • Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine starosti (U21) svrstana je u treću jakosnu skupinu uoči ždrijeba završnice Europskog prvenstva tog uzrasta, koji će se u petak održati u Bologni. 

    Finalni turnir, u kojem po prvi puta sudjeluje 12 reprezentacija umjesto osam dosadašnjih, igrat će se u lipnju u Italiji i San Marinu i to u tri skupine s po četiri momčadi. Italija kao domaćin turnira ide u A skupinu, a nositelji skupina su još Engleska i Njemačka. U drugoj jakosnoj skupini još su Španjolska, Danska i Francuska, a Hrvatska je u trećem "šeširu", u kojem su još Srbija, Belgija, Austrija, Poljska i Rumunjska, pa tako izabranici Nenada Gračana mogu dobiti baš svaku od preostalih 11 reprezentacija.

    Pobjednici triju skupina, kao i najbolji drugoplasirani, idu u polufinale turnira koji se održati od 16. do 30. lipnja 2019. godine, a te četiri reprezentacije osigurat će vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Ždrijeb u Bologni na programu je u petak od 18 sati.

    Iz drugih medija