Goran Sebelic / CROPIX
SANJA SE POVIJESNI USPJEH

MLADA HRVATSKA IMA JEDAN VELIKI CILJ O KOJEM SE GOTOVO PA UOPĆE NE PRIČA 'Tamo nismo nikad bili, a iznimna bi čast bila predstavljati našu domovinu'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 13. listopad 2018. 12:11

Pjevalo se, slavilo, skakalo, mladi reprezentativci nisu skidali osmijeh s lica, dugo su izlazili iz svlačionice... Kapetan Alen Halilović odigrao je vrhunsku utakmicu, stvarao je višak, a lakoća kojom to radi je impresivna...

- Imamo još jednu utakmicu koju moramo odraditi, ali moram čestitati dečkima. Mučili smo se na početku, nije bilo lako, kao da smo u nekom grču ušli u susret. Međutim, kasnije kad smo otpustili kočnice, sve je bilo lakše. Posavec je imao dvije-tri izvrsne intervencije na 0:0, no znali smo što nas čeka. Eto, Bog nas je nagradio tim prvim pogotkom, a onda je kao što sam već kazao sve bilo puno lakše - započeo je Halilović, a onda je nastavio:

- Ovo je Grčkoj prvi poraz nakon dvije godine, a to dovoljno govori. Želim zahvaliti gledateljima, imali smo lijepu podršku i to nam puno znači.

Opuštenost presudila

Nikola Vlašić uz dosta je sreće načeo mrežu Grka.

- Inače su mi se ovakvi udarci odbijali od “branke” van, ali sada je, hvala Bogu ušla. Znali smo da neće biti lako, upozoravali smo kako je Grčka ozbiljna momčad. No, također smo naglasili da će sve ovisiti o nama, a tako je i bilo. Kada smo se opustili, onda je naša kvaliteta došla do izražaja - istaknuo je Vlašić.

U međuvremenu fešta se u svlačionici pojačavala, čula se glasna glazba, slavili su dečki i neka su, zaslužili su. Nakon 2004. godine opet ćemo igrati Europsko prvenstvo.

Jučer je jedan igrač posebno oduševio pulsku publiku, Josip Brekalo je pokazao zašto ga se već gura u A reprezentaciju.

- Svi smo jako sretni, ovo je velika nagrada za naš trud i rad. Mislim da je u ovom ciklusu bilo jako dobrih utakmica. Pokazali smo kvalitetu, pokazali smo da se može računati na nas u budućnosti - rekao je Brekalo i dodao:

- Mogao se na startu vidjeti grč, na svu sreću nismo u tom periodu primili pogodak. Kasnije smo preuzeli inicijativu, nagradilo nas je Niksijevim pogotkom. Crveni karton također nam je olakšao posao, iako su oni dobro trčali. Isto tako mi je drago zbog pogotka... Stigla mi je obitelj, sad ću malo još s njima provesti vrijeme, a onda ćemo vidjeti tko će protiv San Marina istrčati. Hoće li me za EP u klubu pustiti? Bez govora, svi su svjesni što to znači.

Brekalo je istaknuo jedan od ciljeva ove generacije o kojem se nije puno pričalo...

- To je Euro u kojem se nalazi 12 ekipa, tri skupine po četiri, prvi ide dalje te najbolji drugi i oni ostvaruju plasman na Olimpijske igre. Iznimna bi čast bila tamo predstavljati našu domovinu, tamo nismo nikad bili, za sve nas je to veliki izazov, a mislim da imamo kvalitetu za ostvarenje tog cilja - zaključio je Brekalo.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 16:01