Vlašić i Moro
 Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
IZRAVAN PRIJENOS NA HNTV-U

MLADE ZVIJEZDE VATRENIH SPREMNE ZA SPEKTAKULARAN OKRŠAJ S FRANCUSKOM U PARIZU Vraća se i velika nada Dinama: Možemo mi i bez Vlašića, Brekala, Duje...

Nadolazeće zvijezde Vatrenih, sjajna generacija U-21 koja je nedavno izborila Europsko prvenstvo odigrat će u četvrtak prijateljski dvoboj protiv moćne Francuske, uz izravan prijenos na HNTV-u (18.45). Jedan od Gračanovih izabranika i velika nada hrvatskog nogometa Nikola Moro najavio je spektakularni okršaj mladih nada u Parizu.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. studeni 2018. 23:07

Mlada reprezentacija Hrvatske jučer poslijepodne otputovala je u Pariz, u čijem se predgrađu u četvrtak (18.45, HNTV) sudara s odgovarajućom selekcijom Francuske.

Prije podne Gračanovi su izabranici odradili trening u Velikoj Gorici, “mjestu nesreće” kad se radi o jednom od najvećih nada hrvatskog nogometa, Nikoli Mori.

Naime, upravo se u Velikoj Gorici Moro ozlijedio na utakmici protiv Moldavije nakon čega je uslijedila višemjesečna stanka.

- Kad sam dolazio na trening, pitao me jedan gospodin: “Nikola, je li te strah trenirati na našem terenu?” Nasmijao sam se, naravno da me nije bilo strah, ta ozljeda je daleko iza mene - kazao je Moro.

Sve se poklopilo

Nikola se vratio baš u pravo vrijeme, u trenucima kad je Dinamo ostvario povijesni uspjeh, plasman u europsko proljeće.

- Eto, sve je super, sve se super poklopilo.

Zagreb, 270318
Stadion Velika Gorica.
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo U-21, susret izmedju Hrvatske i Moldove.
Na fotografiji: Nikola Moro.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
Nikola Moro

Prisjetili smo se jednog razgovora s Morom koji smo vodili dok je još bio u fazi rehabilitacije. Kazao nam je, “igrat ću s Dinamom u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, možda i na proljeće”. Iz njegovih usta stiglo je do Božjih ušiju.

- Da, sjećam se te izjave. Očito sam pogodio. Ali eto, do kraja jesenskog dijela u Europskoj ligi imamo još dvije utakmice, s Fenerbahčeom i Anderlechtom, pa bih već sad mogao zaigrati. Mogu igrati, zdrav sam, vidjet ćemo.

Da je posve zdrav i spreman, vidjeli smo u derbiju protiv Lokomotive, gdje je Nikola odigrao jako dobru utakmicu.

- Zadovoljan sam skroz kako sam igrao protiv Lokosa. Mislim da je baš bilo dobro, a nekih sedamdeset minuta sam se osjećao odlično tjelesno, onda sam malo na kraju pao, ali to je sasvim normalno nakon duge stanke. Kad se radi o tom tjelesnom dijelu, mogu još malo napredovati.

Osim što se uspješno vratio u prvu momčad Dinama, Moro se konačno vratio i u mladu U-21 vrstu, među dečke koji su izborili nastup na Europskom prvenstvu 2019. godine.

- Sretan sam što sam opet ovdje. Kad su igrali protiv Grčke i osigurali Euro, bio sam s njima, a sad kad sam i igrački opet tu, jasno je da mi je drago, da se veselim što sam opet dio te priče.

Duje Ćaleta-Car, Josip Brekalo i Nikola Vlašić su u međuvremenu postali dio A selekcije Zlatka Dalića. Bio bi i Borna Sosa da se nije ozlijedio. Dečki se pripremaju za veliki spektakl u četvrtak kad u Maksimir dolazi Španjolska. Što misli, bi li i on bio dio Vatrenih da se u Velikoj Gorici nije dogodila ta nesretna ozljeda?

- Vjerojatno bi mnoge stvari bile drukčije da sam bio zdrav. Ali o tome je sad glupo pričati. Vrijeme ne možeš vratiti. Dogodilo se to što se dogodilo, moram se opet izboriti za svoje pozicije. Prvo se moram izboriti za svoju poziciju u Dinamu, to je prioritet. Moram se vratiti na razinu na kojoj sam bio prije ozljede, a onda ćemo dalje vidjeti kako će se stvari odvijati. Onda možemo pričati o nekim većim stvarima.

Koliko će mu trebati vremena da se vrati na razinu o kojoj priča?

- Igrao sam nekoliko utakmica za B momčad, u kojima sam igrao stvarno jako dobro. Naravno da to nije ta razina na kojoj ja želim igrati i na kojoj ću igrati. Igrao sam sad dvije utakmice za prvu momčad. U Koprivnici je bilo malo teže jer je to bila prva povratnička utakmica, ali sad već protiv Lokomotive sam se osjećao mnogo bolje, nisam ni u jednom trenutku osjećao da sam nešto slabiji od igrača koji su cijelo vrijeme bili zdravi, dapače, mislim da sam bio jako dobar. Sudjelovao sam u dosta akcija, dobar sam bio defenzivno. Mislim da ću se vratiti na pravu razinu mnogo brže nego što svi misle, pa i brže nego sam ja mislio!

Možemo i bez ‘trojca’

Moro će, naravno, igrati u predgrađu Pariza protiv Francuske, može selekcije i kad se radi o U-21 kategoriji.

- Francuska ima igrača koji su već igrali za A selekciju. Kvalitetni su u ovoj generaciji isto kao i mi. Očekujem dobru utakmicu jer su oni top momčad, a mi ćemo u utakmici s njima vidjeti kakvi smo mi, i bez trojca koji je u A selekciji. Želimo u predgrađu Pariza pokazati da možemo i bez njih biti na visokoj razini i još jednom dokazati da smo zaslužili Euro. Također, utakmica s Francuskom može biti mjerilo na kojem ćemo vidjeti što nas čeka na Euru gdje igraju najbolje europske reprezentacije - zaključio je Nikola Moro.

Linker
20. travanj 2024 06:38