Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
PAO DOGOVOR SA ŠUKEROM

MODRIĆ I RAKITIĆ USPJEŠNO ISPREGOVARALI BOLJI UGOVOR Evo koliko će milijuna po novom dogovoru pripasti igračima za plasman na EURO 2020. godine

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2019. 16:25

Hrvatska reprezentacija ovoga četvrtka na Maksimiru utakmicom protiv Azerbajdžana otvara kvalifikacije za Euro 2020., a kako javlja službena stranica HNS-a, predsjednik Saveza Davor Šuker postigao je dogovor s Vatrenima oko podjele premija za plasman na natjecanje.

Sa Šukerom su u ime reprezentativaca dogovor zaključili kapetan Luka Modrić i dokapetan Ivan Rakitić, a po istom će igračima pripasti 45 posto UEFA-ine nagrade za plasman, a Savezu 55 posto. To je, podsjetimo, za igrače bolje od prijašnjeg dogovora po kojem je Savezu išlo 60, a njima 40 posto.

Nagrada za plasman na EURO 2020. iznosi 9.25 milijuna eura, što znači da će igračima u slučaju odlaska na natjecanje pripasti 4 162 500 eura.

"Drago mi je što smo se i ovoga puta brzo i jednostavno dogovorili oko podjele premija za plasman, kao što smo to činili i uoči prethodnih kvalifikacijskih ciklusa. U Rusiji smo napravili veličanstveni rezultat, no to ne znači da će sada biti lagano. Pred nama je novi izazov, zahtjevna skupina s malo utakmica, ali vjerujem u igrače i stručni stožer na čelu sa Zlatkom Dalićem. Luki, Ivanu i suigračima želim puno sreće u predstojećim utakmicama, da ponovno odvedu Hrvatsku među najbolje reprezentacije u Europi", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Linker
19. travanj 2024 08:20