Luka Modrić
 REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
NAJVAŽNIJI DALIĆEV IGRAČ

MODRIĆ NAJAVIO GRČKU, A ONDA JE STIGLO I PITANJE KOJE BRINE SVAKOG NAVIJAČA VATRENIH Evo što je Luka kazao o svojoj budućnosti u reprezentaciji

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. studeni 2017. 21:11

Hrvatska reprezentacija u četvrtak u 20.45 na Maksimiru igra prvu utakmicu dokvalifikacija protiv Grčke za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine

Luka Modrić apelira da su za prolaz Grka najbitniji mir i koncentracija:

- Očekuje nas tvrda, teška, borbena utakmica, po meni je najbitnije da budemo mirni, da ne srljamo, da budemo strpljivi kao u Ukrajini, mi ćemo šanse stvoriti, najvažnije je da u tim trenucima budemo koncentrirani i iskoristimo ih na najbolji mogući način.

Na koga najviše obraćate pozornost u grčkoj momčadi?

- Ne bih izdvajao nikoga posebno. Kao ekipa su jako dobri, vrlo kompaktni. Imaju igrača koji igraju u velikim i dobrim europskim klubovima, što je također dokaz da su jako dobra reprezentacije. Na njih ćemo morati obratiti pozornost.

Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Croatia Press Conference - Zagreb, Croatia - November 8, 2017   Croatia's Luka Modric during the press conference   REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
Luka Modrić

Mislite li da će biti zatvorena igra s malo golova?

- Bili bismo najsretniji da odigramo veliku utakmicu i da pobijedimo. Bilo bi idealno kad ne bismo primili pogodak. Skupina je pokazala da na susretima grčke ima jako malo golova, teško da će i ih u ovom dvoboju biti puno, nadam se da će ti koji padnu biti s naše strane, da ćemo s pobjedom i bez primljenog pogotka otići u Grčku.

Real često igra protiv ekipa koje se brane, koja je u tom slučaju taktika?

- Uvijek je jednostavnije igrati utakmice u kojima se suparnik želi nadigravati. Protiv takvih treba biti strpljiv, igrati brzo, raditi višak jedan na jedan koliko god se može. Nadam se da ćemo to imati, morat ćemo ako želimo dobar rezultat.

Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Croatia Press Conference - Zagreb, Croatia - November 8, 2017   Croatia's Luka Modric during the press conference   REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
Luka Modrić

Koliko dobijete batina na takvim susretima?

- Ne razbije mi to koncentraciju, pokušam se usredotočiti da napravim što je najbolje za ekipu, a udarci i provokacije su sastavni dio. Ne smiješ dopustiti da te to izbaci iz ritma.

Koliki je pritisak od eventualnog neuspjeha?

- Svaka je utakmica, kad smo ovdje, s određenim pritiskom. I sada je pritisak velik, ali ništa veći ni manji, znamo što je u igri, SP, to nas ne sputava, vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu. Imat ćemo veliku podršku s tribina i to moramo iskoristiti.

O čemu se govori u svlačionici?

- Atmosfera je stvarno dobra kao i uvijek, nije to floksula. Naravno da svaki dan razgovaramo što nas očekuje, gledamo Grke, dvije su velike utakmice pred nama, spremni smo, jedva čekamo izaći na pun Maksimir i odigrati što bolje. Nastaviti na tragu kao u Ukrajini, vjerujem da ćemo nakon susreta svi biti zadovoljni.

Je li vam ovo posljednja šansa za veliki rezultat s Hrvatskom?

- Nisam o tome razmišljao, a što će biti poslije vidjet ćemo. Najbitnije je da se plasiramo gdje nam je mjesto, samo to moramo potvrditi na terenu.

Linker
17. travanj 2024 08:50