Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
REAKCIJE IGRAČA

MODRIĆ O OZLJEDI I GORUĆEM PROBLEMU 'Zašto nam se to događa već treći put? Možda igramo neku alibi igru'; LOVREN 'Da se ne lažemo, bit će neugodno'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 14. listopad 2019. 09:51

Hrvatski su igrači biti svjesni propuštene prilike nakon remija s Velšanima. Pogotovo Luka Modrić, koji je kao kapetan sažeo sve misli, ali i poručio: “Spremni smo otići na Euro”.

No, za početak - ozljeda, za koju je dr. Janković kazao da je neugodna, ali da ne bi smjela biti duga. A to je odmah javio i liječnicima Reala...

- Dobio sam koljenom u mišić, koji malo boli, kontuzija je snažna, ali vjerujem da nije ništa teže, da ću kroz koji dan biti OK.

Što će reći Real?

- Vjerujem da neće reći ništa, jer radi se o maloj ozljedi za koju vjerujem da me neće dugo izbaciti s travnjaka.

Dobro, a što ćemo s utakmicom?

- Kad se gleda, mislim da smo možda mogli proći bolje. Nisam vidio situaciju, ali kao ekipa nismo stvarali šanse. Ali što je tu je, imamo tu zadnju priliku, u zadnjem kolu, još smo uvijek prvi i siguran sam da nećemo zakazati, sada kada je najpotrebnije.

Pa čak i bez Vide i Lovrena, što jest priličan hendikep?

- Njihovo odsustvo sigurno nije dobro, ali sigurno će izbornik naći druga rješenja, i da će ona dostojno zamijeniti ovu dvojicu. Imamo širinu, imamo sve u svojim rukama i imamo želju da sve prođe onako kako smo zamislili.

A kako ipak nije bilo niti u Budimpešti, pa Bakuu, a konačno i ovdje u Cardiffu: tri utakmice u kojima smo poveli, a potom i prosuli vodstvo. Koji je tome razlog?

- Iskreno, ne mogu vam kazati na prvu, ali definitivno ću doma pogledati sve te dvoboje i analizirati što nije bilo dobro. U tim se utakmicama krije činjenica da smo sve prolongirali za kraj, ali i u njima se krije ključ vašeg pitanja. Ovako, na prvu, kazao bih da možda nakon prvog gola padnemo, kao da se opustimo. Ne zabijemo drugi gol, koji bi dodatno osnažio, ali ovako možda igramo i neku alibi igru. Ne preuzimamo dovoljno rizika da idemo riješiti utakmicu što prije, s još jednim golom, kao protiv Slovačke i Mađarske - zaključio je Modrić.

Na kojega se nadovezao i onaj kojega neće biti, Domagoj Vida...

- Nažalost, dobio sam žuti karton, kao i Lovren, na sredini terena, potpuno bez veze, a čak sam imao i sreće jer da sam ga pogodio u lice moglo je biti i isključenje. To su situacije u kojima ne gledaš, tako se dogodilo... Ali koga god izbornik bude stavio protiv Slovačke, sigurno neće pogriješiti. Ne trebamo se brinuti za naše zamjene, tko god bude igrao umjesto nas.

Osvrnuo se i na utakmicu...

- Dobro smo otvorili, poveli, i imao sam osjećaj da nam dva dana neće zabiti gol, ali onda se dogodio taj gol, koji ne možemo provjeriti jer nema VAR-a, ali po meni je prekršaj bio. I to je bio jedini način na koji su nam mogli zabiti pogodak. Kasnije smo imali milijun pasova, ali... što vrijedi. No ne sumnjam u naš plasman, doći ću u reprezentaciju i bodriti je s ovim sjajnim navijačima da na kraju imamo veliku zajedničku feštu...

A s njim će na tribinama, umjesto na terenu, biti i Dejan Lovren.

- Igramo dugi niz godina, u reprezentaciji, i bit će to neugodno. Da se ne lažemo, teže je pokrpati stoperske pozicije, i to je prilično teška situacija. Stoga će biti teško, ali vjerujem da će izbornik pronaći adekvatna rješenja. osvojili smo bod, očekivali smo više, željeli smo osigurati Euro... Ipak, kvalitetniji smo od Slovačke i ne bismo se smjeli bojati osiguranja Europskog prvenstva - zaključio je “akciju Cardiff” Dejan Lovren.

Sada je na Daliću najveći zadatak: tko će igrati na stoperima.

- Falit će, hoće, ali mislim da će biti u redu. I da idemo na Euro - prenuo nas je u razmišljanjima Dominik Livaković.

Iz njegovih usta...

Linker
19. travanj 2024 06:29