REUTERS/Carlos Barria
OZLJEDA JE IZA NJEGA

MUNJEVITI POVRATAK NA MJESTO KOJE JE PROSLAVILO - TINA JEDVAJA? OZLIJEĐENI VATRENI SE VRAĆA 'Do nedjelje sam potpuno spreman! Eto mene za Wembley!'

JOSIP PIVARIĆ ZA SN Lijevi branič kijevskog Dynama i Vatrenih munjevito se oporavio od ozljede i konkurira za sljedeći dvoboj
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. studeni 2018. 19:45

Josip Pivarić je zdrav i može igrati u nedjelju na Wembleyju. Lijevi branič kijevskog Dynama učinio je golem napor da se oporavi zadnjih dana.

- Ozljeda zadnje lože je prošlost, mišić ja zarastao, no kako devet dana nisam trenirao, nisam mogao ući u takvu utakmicu kao što je bila u četvrtak navečer. Ipak je Španjolska vrlo jak protivnik. Radio sam u ponedjeljak, imao dosta kvalitetan i zahtjevan trening u srijedu, pa u četvrtak bio ujutro u fitnessu. Do nedjelje ću biti potpuno spreman za nastup. Eto mene za Wembley! - kazao nam je Pivarić dodajući:

- U četvrtak je još postojao neki minimalni rizik da se ozljeda obnovi, pa je i to činjenica više zašto je dobro što nisam igrao.

Problem je osjetio u derbiju ukrajinske lige Šahtar - Dinamo.

- U 87. minuti, ali kako smo imali crveni karton, pa treću zamjenu, morao sam ostati na terenu do kraja. Pustili su me u Zagreb da se doma oporavljam i to je bilo učinkovito i brzo.

REUTERS/Damir Sagolj
REUTERS

Zadnja loža ponekad igrača ostavi izvan terena i tri tjedna. Pivarić se ekspresno rekuperira od bilo kakve ozljede. Nitko valjda nije tako brzo ponovno bio fit nakon pucanja križnog ligamenta. Svojedobno. Sada Dalić u njemu ima prirodno rješenje za lijevog beka.

- Krivo mi je bilo što nisam igrao, baš sam želio nastupiti pred punim Maksimirom. To bi bila sjajna stvar. Igrao sam za Dinamo pred jako dobro popunjenim tribinama, primjerice s Arsenalom u Ligi prvaka i još nekim utakmicama, ali pun Maksimir, u dresu reprezentacije, to je san - kazao je Pivarić.

Dvoboj je gledao s tribine, nije bio u zapisniku.

- U svakom slučaju utakmica u Londonu je bitna i radujem joj se.

Neka vrsta asocijacije na polufinale Svjetskog prvenstva na Lužnikima jer prazna Rujevica nimalo nije odavala dojam tako velike utakmice.

- Točno, igrati na Wembleyju s Engleskom je specijalan događaj, sigurno će pobuditi uspomene za Moskvu i biti izazov svima nama - konstatirao je Pivarić.

U tom ogledu na Svjetskom prvenstvu ušao je s klupe, u Rijeci je igrao cijeli susret, a i sada bi mogao, kako stvari stoje... D. Antolić

Linker
26. travanj 2024 09:47