Andrej Kramarić
 Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
USPJEŠAN ZAHVAT

'NADAM SE DA JE TO KRAJ KALVARIJI' Andrej Kramarić stigao kući nakon operacije i otkrio kada bi se mogao vratiti na travnjake

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. kolovoz 2019. 00:18

Andrej Kramarić dan nakon operacije napustio je bolnicu.

- Taman sam stigao kući - javio se napadač Hoffenheima i hrvatske reprezentacije koji je u ponedjeljak potvrgnut artroskopiji koljena zbog plica sindroma. Nakon što je obišao mnoge ordinacije to je ustanovljeno kao uzročnik bolova.

- Operacija je prošla uspješno, doktor Saša Janković potvrdio je da se radi o tom problemu, da nije ništa drugo, a je li to kraj mojim mukama znat ću za dva do tri tjedna kad počnem trenirati - rekao je Kramarić koji bi s ovime trebao okončati kalvariju. Najgore je bilo što se dugo nije znala točna dijagnoza.

- Nadam se da je to kraj kalvariji. Sedam tjedana nisam trenirao, trebat će mi dosta vremena da se vratim na pravi način. U idealnom slučaju to će biti za mjesec dana. Propustio ću 6-7 utakmica Hoffenheima, i reprezentaciju ću gledati na televiziji. Sad mi je najvažnije da se dobro osjećam, da me ništa ne boli. Što je možda i zbog lijekova koje su mi dali.

Operacija je na kraju bila neophodna?

- Tako je, drugog rješenja nije bilo.

Da je to ranije ustanovljeno, već bi igrao...

- Nije to bilo lako, trebalo je proći dosta toga, probao sam razne metode. Naravno, da sam ranije otišao pod nož ne bih izgubio tako mnogo vremena, ali što je tu je. Najvažnije je da to bude kraj, da se bolovi neće više javljati kad krenem u puni ritam treninga - konstatirao je Kramarić.

Prema planu već ovaj tjedan trebao bi otići u Njemačku i nastaviti oporavak pod nazdorom liječničke službe Hoffenheima. Imao je i ranije proteškoća s koljenom, možda se sada svega toga riješio.

- Doktor je optimist, ali sve će se vidjeti na terenu - zaključio je.

Linker
22. travanj 2024 02:53