REUTERS
HRVATSKI BEKOVI

NAJBOLNIJA POZICIJA HRVATSKE REPREZENTACIJE PONOVNO POD POSEBNIM POVEĆALOM Velika šansa, ali i velika opasnost za Josipa Pivarića

Hrvatski bekovi su i pred utakmicu s Engleskom pod posebnim povećalom, Zlatko Dalić večeras ponovno starta s Josipom Pivarićem na lijevom beku nako ozljede Borne Barišića
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. listopad 2018. 22:09

Ivan Strinić odigrao je pod injekcijama završne utakmice Svjetskog prvenstva, Zlatko Dalić je njemu najviše vjerovao.

No lijevi branič koji je Sampdoriju zamijenio Napolijem trenutno je na prisilnom odmoru i izbornik traži drugo rješenje. Borna Barišić i Josip Pivarić pozvani su za Englesku i Jordan, da se Osječanin na radu u Glasgowu nije ozlijedio, vjerojatno bi startao. Tako je Pivarić, koji je uvijek pod sumnjom, ali stalno tu negdje, dobio novu veliku šansu.

Od obrane koja je u Elcheu primila šest komada ostali su on i Vida. No Pivarić je danas pod posebnim povećalom.

U studenom mlada reprezentacija više nema kvalifikacije i Dalić će moći - ako smatra da je došao trenutak - premijernu pozivnicu uputiti Borni Sosi. Do tada će se, vjerojatno, oporaviti i Barišić, a do kvalifikacija za Euro i Strinić. U međuvremenu bi iz ozljede trebao izaći i Leovac.

Pivarić, koji je u reprezentaciji od 2013, kad je izbornik bio Igor Štimac, ali mu je pravu prigodu dao Ante Čačić, imao je dobrih, ali i drugačijih nastupa; često je više ocjene dobivao za ofenzivni nego defenzivni učinak, a kako se pojačava konkurencija za lijevog beka, morat će se dobro potruditi da sačuva status. Iako mu medalja iz Rusije daje kredit koji Dalić sigurno cijeni.

Engleska je šansa, ali i opasnost jer ga čeka težak posao protiv Trippiera i njegovih kolega s Otoka.

Linker
24. travanj 2024 13:58