OKUPLJANJE U PODNE

NAJMANJE ČETIRI PROMJENE U REDOVIMA VATRENIH U ODNOSU NA MOSKOVSKOVSKO POLUFINALE Otkrivamo za kojim rješenjima bi mogao posegnuti Dalić za Englesku

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 08.10.2018. u 08:17

 • NAJMANJE ČETIRI PROMJENE U REDOVIMA VATRENIH U ODNOSU NA MOSKOVSKOVSKO POLUFINALE Otkrivamo za kojim rješenjima bi mogao posegnuti Dalić za super važan okršaj protiv Engleske

  Zlatko Dalić danas (ponedjeljak) u podne, u hotelu Westin, okuplja Vatrene uoči utakmice Lige nacija s Engleskom, u petak na Rujevici. Odigrat će Hrvatska i utakmicu s Jordanom, prijateljskog karaktera, na istoj lokaciji tri dana kasnije.

  Hrvatska s Engleskom ima zadaću popraviti grozan dojam iz Elchea. Dalić će, vjerojatno, ponuditi vrlo sličnu postavu kakva je igrala na Svjetskom prvenstvu, iako će mu nedostajati najmanje četvorica startera iz polufinala s Englezima. Mandžukić i Subašić su zaključili reprezentativnu karijeru, Strinić ima zdravstvenih poteškoća, a Brozović je ozlijeđen.

  Prema pravilu koje je ustanovljeno u reprezentaciji, svih 26 igrača s popisa trebali bi se pojaviti u ponedjeljak u Zagrebu, a oni koji nisu posve zdravi doći će u ruke profesoru Borisu Nemecu, čija je zadnja, hoće li ostati u nacionalnoj vrsti ili biti oslobođeni utakmica s Engleskom i Jordanom. To vrijedi i za Šimu Vrsaljka koji se u nedjelju vratio u konkurenciju u Interu, za utakmicu sa SPAL-om, također i za Marcela Brozovića koji će zbog istegnuća mišića, prema informacijama iz Italije i od ljudi bliskih Brozoviću, izostati iz ove akcije, ali bi također trebao doći u Westin.

  Soccer Football - World Cup - Group D - Iceland vs Croatia - Rostov Arena, Rostov-on-Don, Russia - June 26, 2018 Iceland's Alfred Finnbogason in action with Croatia's Lovre Kalinic REUTERS/Hannah McKay
  REUTERS/Hannah McKay
   

  ​Premda je rano najaviti precizan sastav, bude li Dalić mogao računati na sve igrače, osim Brozovića, za očekivati je da će ih postaviti na pozicije koje su imali u Rusiji, u tom slučaju četiri nova rješenja u odnosu na polufinale s istim protivnikom mogla bi biti - Kalinić na vratima, Barišić na lijevom beku, Badelj kao zadnji vezni i Kramarić u napadu.

  REUTERS/Pedro Nunes
  REUTERS
   

  Možda je najupitnija pozicija na lijevoj strani obrane, gdje je kandidat i Pivarić. Izbornik kao potencijalnog centarfora vidi i Rebića, no Kramarić mu je već igrao u toj ulozi, primjerice trojac u špici Rebić - Kramarić - Perišić, startao je u prijateljskoj utakmici s Brazilom, pa to djeluje kao poprilično logičan izbor.

  MOGUĆI SASTAV HRVATSKE ZA ENGLESKU (4-1-4-1)

  L. Kalinić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Barišić - Badelj - Rebić, Modrić, Rakitić, Perišić - Kramarić.

   

  Iz drugih medija