Rostov na Donu, Rusija, 260618.
FIFA World cup 2018.
Utakmica 3. kola, skupine D, svjetskog nogometnog prvenstva FIFA 2018, Island - Hrvatska.
Na fotografiji: slavlje hrvatske reprezentacije, Lovre Kalinic, Josip Pivaric i Duje Caleta Car.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

'SVI SVE ZNAJU'

NAKON OPTUŽBI ODBAČENOG VATRENOG OGLASIO SE I IZBORNIK 'Nikad u životu nisam lagao! Doveo sam ga iz treće lige do reprezentacije, a sad me proziva...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 26.08.2019. u 00:10

 • Duje Ćaleta-Car kazao je da izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan nije govorio istinu kad se radi o njegovom izostanku s Europskog prvenstva U-21 reprezentacija.

  - Znam da je Gračan bio ljut, ali nije smio kazati da sam umoran, jer ja mu to nisam rekao.

  A što na sve kaže izbornik Gračan?

  - Kao prvo, ne želim se spuštati na tu razinu. S obzirom na to da Duje Ćaleta-Car više ionako ne može igrati za mladu reprezentaciju, bilo bi najbolje ništa ne komentirati. Ali ipak moramo nešto kazati. On me optužio da sam lagao, a nisam. Nikad u životu nisam lagao. Što sam lagao? Zar njemu u Marseilleu nisu rekli da se treba odmoriti? Pa ako se treba odmoriti, zar onda nije bio umoran? Neka on odgovori zašto nije došao - kaže Gračan i nastavlja:

  Zagreb, 031016.
Double Tree by Hilton. Konferencija za medije izbornika U-21 nogometne reprezentacije Nenada Gracana.
Na fotografiji: Nenad Gracan.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
  Marko Todorov / CROPIX
   

  - Ma, svi sve znaju. Njemu je najbolje da se uhvati nogometa, to bi mu bilo najbolje. Da, pročitao sam što je izjavio u vašem listu. Bilo je sve to toliko smiješno da sam čitao do kraja; inače takve gluposti ne čitam. Uostalom, mnogi su igrači Marseillea igrali za razne reprezentacije u tom razdoblju, zar njegov suigrač iz Marseillea Nemanja Radonjić nije igrao za Srbiju na Euru? Zašto onda on nije igrao za Hrvatsku? Bio mi je na popisu i ja sam na njega računao, nema tu druge priče. A to što nije igrao za selekciju njegova je stvar.

  Gračan je kazao još nešto.

  - Vidim da kaže da će prihvatiti kaznu izbornika Zlatka Dalića što ga nije pozvao u reprezentaciju. Zašto onda prihvaća kaznu ako smatra da nije krivac? Sve je nevjerojatno. I znate što još? Tog sam dečka iz treće lige doveo u mladu reprezentaciju! A sad me proziva, kaže da lažem. Tako je to, valjda, u životu. Neki se posvete drugim stvarima, a ne onome što je primarno. Ma, idemo dalje - zaključio je Gračan.

  Iz drugih medija