REUTERS/Heino Kalis
'ELCHE DIJAGNOSTIKA'

NAKON POTOPA U ŠPANJOLSKOJ IZBORNIK DALIĆ IMA PUNO POSLA Otvaraju se natječaji za čak četiri radna mjesta, jedna pozicija najveća je zagonetka

Dijagnostika nakon 6:0 poraza od Španjolske: Jedino je vezni red OK, potraga za vratarom, lijevim bekom, stoperom i napadačem
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 13. rujan 2018. 09:58

Ljetos su se oprostila trojica, ali “Elche dijagnostika” otkriva da je u Dalićevoj kadrovskoj križaljci danas četiri ili čak pet otvorenih rubrika. Kvalitetom je adekvatno popunjen samo vezni red, komponiran od igrača Reala, Barcelone, Chelseaja, Intera i Lazija, a ostatak kostura izgleda pristojno, ali ne i bajno. Otvaraju se natječaji za radna mjesta vratara, lijevog beka, stopera i napadača.

VRATAR: Gledajući usporenog Subašića u finalu SP-a, mnogi su promatrači došli u napast da minoriziraju njegove zasluge za srebro u Rusiji. Poslije Elchea jasno nam je da je Subašić ipak s pravom držao “jedinicu” posljednje četiri godine. Reći će cinik - on možda ne bi ništa obranio, ali barem ne bi zabio autogol i “vatreno” proklizavanje bilo bi zaustavljeno na petom katu podzemne garaže. Subašić je za ostatak konkurencije zlatni standard, ostali mu se tek trebaju približiti. Kalinić je prvi favorit za dres vratara, ali pod uvjetom da drži razinu iz Fara. Mora biti neposredniji u komunikaciji sa stoperima, glasniji na terenu. Igra nogom je OK, ali procjena dubinskih lopti i postavljanje prilikom udaraca s distance mogu biti bolji.

STOPER: Lovren se nametnuo se kao tihi lider u Rusiji, bez njega odjednom Vida djeluje kao laka meta, bjegunac na brisanom prostoru. Mitrović nije na razini otprije godinu dana, tek se treba igrački oporaviti u Club Bruggeu. Milić je nepoznanica, za razliku od Ćalete-Cara i Benkovića koji sutra mogu pojačati konkurenciju u A reprezentaciji.

LIJEVI BEK: Svi deficiti Pivarića isplivali su kada je na njega frontalno krenuo neuhvatljivi Asensio. Bez obrambene podrške krilnog igrača ili stopera Pivarić se mogao jedino raspasti na terenu, pa je to i učinio. Bi li bilo bolje s Barišićem? Ili bi se trebalo odmah okrenuti Sosi, najmlađem bočnom igraču koji u perspektivi može dosegnuti zlatni standard i igrati ulogu Marcelova dvojnika u Dalićevoj koncepciji?

NAPADAČ: Najveća zagonetka. Mandžukić je, naime, platinasta napadačka kategorija, najbliži Šukeru. Da je zdrav, njegovu rolu najlakše bi zaigrao Kramarić, ali on u klubu igra na poziciji ofenzivnog veznog. Da je ostao u kadru, “devetku” bi preuzeo Kalinić. Ovako, Santini ili Livaja? Zasad nijedan.

Linker
23. travanj 2024 15:41