CROPIX
POČELO JE S POTRESOM MOZGA

NEMA KRAJA PEHOVIMA, PRVI VRATAR VATRENIH U NOVOM PROBLEMU Lovre Kalinić mora na operaciju, već je poznato koliko će pauzirati

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. travanj 2019. 14:22

Lovre Kalinić niti ove subote nije bio u konkurenciji za momčad Aston Ville, nije se nalazio ni na klupi na gostovanju kod Sheffield Wednesdaya u 2. engleskoj ligi, gdje je njegova ekipa nastaviti seriju pobjeda i dobila 3:1. Razlog je ozljeda.

Još nakon utakmice s Azerbajdžanom u Zagrebu osjetio je problem s koljenom, a pregled je pokazao da se radi o oštećenju meniskusa. Odlomio mu se jedan komadić meniskusa koji je sada “slobodno tijelo“ u koljenu, te je jasno da mu smeta. Zbog toga će se u utorak podvrgnuti operaciju kako bi mu to bilo očišćeno, a prema procjenama liječnika na teren će se moći vratiti za tri-četiri tjedna. Toliko je u pravilu potrebno nakon artroskopije.

Otkako je stigao u Aston Villu neće ga karta. Krenulo je od potresa mozga uslijed čega je morao propustiti dvije utakmice. Baš u tom razdoblju ekipa, koja se kompletirala povratkom nekoliko igrača, među njima i najboljeg, počela je pobjeđivati i penjati se na tablici. Trener Dean Smith tako je ostavio na golu Steera i kad se Kalinić oporavio. Bez utakmice mjesec dana stao je na gol reprezentacije u kvalifikacijama za Euro da bi mu se potom dogodio peh s koljenom.

Zagreb, 210319.
Stadion u Maksimiru.
Kvalifikacije za UEFA Europsko nogometno prvenstvo 2020, skupina E, Hrvatska - Azerbajdzan.
Na fotografiji: Lovre Kalinic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Ozljede koljena nikako ne mogu biti dobre za sportaše, ali radi se ipak o jednoj o benignijih, pa mu neće trebati duže razdoblje da se vrati u puni ritam treninga. Aston Villu čeka još puno posla, u finišu sezone bit će u konkurenciji za nastup. Kako sada izgleda vrlo je vjerojatno da će igrati play-off za povratak u Premier ligu.

Kalinić je ove sezone prvo odigrao 14 utakmica za Gent u belgijskom prvenstvu, jednu u Kupu Belgije i tri u Europi, zatim je u zimskom prijelaznom roku otišao u Englesku, gdje je imao sedam nastupa u Championshipu i jedan u FA kupu. Prije nego što su mu na vrata pokucale nedaće. No, karijere sportaša sačinjene su od uspjeha i poteškoća.

Linker
24. travanj 2024 04:15