Foto: Damir Krajac / CROPIX
NOVA AKCIJE VATRENIH

NEMA ODMORA ZA VATRENE Hrvatski nogometni savez dogovorio još jednu prijateljsku utakmicu u Hrvatskoj, na kraju kvalifikacijskog ciklusa za EURO

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2019. 15:04

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će 19. studenoga, po završetku kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2020., pred svojim navijačima prijateljsku utakmicu protiv nacionalne selekcije Gruzije, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Izabranici Zlatka Dalića tri dana ranije dočekuju Slovačku u posljednjem susretu kvalifikacija za europsku smotru, a ove godine već imaju dogovorenu i prijateljsku provjeru protiv Tunisa, 11. lipnja u Varaždinu.

S Gruzijom su hrvatski reprezentativci odigrali dvije utakmice, obje natjecateljske, u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. U Tbilisiju su poraženi 1:0 pogotkom Kobiašvilija u 90. minuti, dok su u Splitu slavili preokretom: nakon vodećeg pogotka Kankave tri su boda osigurali Mandžukić i Kalinić u 76. i 78. minuti.

Na najnovijoj Fifinoj ljestvici najboljih reprezentacija Gruzija zauzima 91. mjesto.

Hrvatska će kvalifikacije za Europsko prvenstvo otvoriti u ožujku, domaćim ogledom s Azerbajdžanom na Maksimiru te gostovanjem kod Mađarske.

Linker
25. travanj 2024 10:09