Foto: Goran Sebelic / CROPIX
ČEKA SE SLUŽBENA OBJAVA

NEOBIČNE POZIVNICE ANTE ČAČIĆA Hrvatski izbornik odabrao dvojicu hajdukovaca za Los Angeles iako 'Bijeli' taj dan igraju protiv Slaven Belupa

Piše: Frane VulasObjavljeno: 15. svibanj 2017. 23:43

Nikola Vlašić i Fran Tudor dobili su pozive za reprezentaciju Hrvatske. Hajdukov dvojac pozvan je za prijateljski ogled koji "kockasti" 27. svibnja igraju protiv Meksika u Los Angelesu. Iako HNS još nije objavio popis pozvanih igrača, imena su počela "curiti". Hajduk je i službeno potvrdio kako su stigli pozivi Tudoru i Vlašiću, piše Slobodna Dalmacija.

Tudor je s reprezentacijom (zajedno s Josipom Juranovićem) već bio na turniru u Kini početkom ove godine, nakon što je njegov pretpoziv naknadno aktiviran. Vlašić je tada bio pozvan, ali je zbog problema s trbušnim zidom ostao u Hrvatskoj. Međutim, mnoge pozive, pa tako i one Vlašiću i Tudoru, još uvijek treba uzeti s dozom rezerve.

Kako Hrvatska i Meksiko ne igraju u službenom FIFA-inom terminu, već na dan kada je planirano zadnje kolo Prve HNL, valja pričekati potvrdu tko će se sve iz domaćeg prvenstva odazvati izborniku Anti Čačiću. Klubovi nemaju obvezu pustiti igrače jer sezona ne samo da traje, nego je i mnogima u ključnoj fazi. Hajduk i Osijek su tri kola prije kraja bodovno poravnati i bore se za treće mjesto, drugoplasirani Dinamo još gaji nadu da će sustići lidera Rijeku...

Paun Paunovic / CROPIX
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Nikola Vlašić

Naravno, do kraja ovog tjedna, nakon što se odigraju još dva kola, možda se sve bude znalo po pitanju konačnog plasmana klubova u ligi pa tih briga i ne bude. No, da termin ovog prijateljskog susreta i nije baš najsretnije pogođen već je poznata priča. Dan poslije 28. svibnja igra se i zadnje kolo Serie A pa su u akciji Nikola Kalinić, Milan Badelj, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Marko Rog, Ivan Strinić, Mario Pašalić..., turske Superlige u kojoj nastupa Matej Mitrović... Njih neće biti u SAD-u.

Pozvani su za Meksiko i Borna Barišić i Mile Škorić iz Osijeka, tako je klub potvrdio na svom twitteru, potom Nikola Katić i vratar Antun Marković iz Slaven Belupa... Navodno nema pozvanih igrača Dinama i Rijeke. Uz utrku za naslov prvaka Dinamo i Rijeku očekuje i finale kupa koje se 31. svibnja igra u Varaždinu.

A nakon susreta u Los Angelesu Hrvatsku 11. lipnja očekuje zahtjevno gostovanje na Islandu u sklopu kvalifikacija za SP. Tada bi na dispoziciji Čačić trebao imati najjače snage, ali bez ozlijeđenih Vedrana Ćorluke, Marka Pjace... Mario Mandžukić, Luka Modrić i Mateo Kovačić bit će u klupskom pogonu sve do 3. lipnja kada je na rasporedu finale Lige prvaka između Juventusa i Real Madrida u Cardiffu.

Linker
19. travanj 2024 23:33