Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
DVOJBA UOČI EURA

NEOČEKIVANI PROBLEMI ZA VATRENE I ZLATKA DALIĆA NAKON OZLJEDE DINAMOVOG STOPERA Ovo su igrači koji će se boriti za samo jedno mjesto

STOPERI ZA EP Perićeva teška ozljeda gurnula izbornika Zlatka Dalića u dvojbu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. veljača 2020. 09:00

Dino Perić ostao je bez Eura, a Zlatko Dalić mogao bi imati samo jednu dvojbu. Budu li svi zdravi, u Škotsku će sigurno povesti Dejana Lovrena, Domagoja Vidu i Duju Ćaleta-Cara. Na listi će biti i Tin Jedvaj, pa kako su Rusiju iznijela četvorica stopera, oni su načelno dovoljni. No, izbornik je Jedvaja koristio kao desnog beka, gdje je prva opcija Šime Vrsaljko.

Tako sad može birati - hoće li uzeti i drugog klasičnog beka, primjerice Karla Bartoleca i tako Jedvaja definirati kao stopera, ili će se odlučiti, što je vjerojatnije, da brojku upotpuni s još jednim središnjim braničem. Na temelju poziva tijekom kvalifikacija prvi kandidati su Matej Mitrović i Mile Škorić.

Mitrovića su često mučile ozljede, zadnja je bila gležanj, a nakon što se oporavio pretežno sjedi na klupi Club Bruggea. Od šest prvenstvenih susreta u 2020. godini samo je jednom igrao 90 minuta, jednom je prilikom ušao s klupe u zadnjoj minuti, a u četiri navrata ostao je pričuva do kraja. U fotofinišu je ostao bez Svjetskog prvenstva u Rusiji, tada je Dalić imao sigurne Lovrena, Vidu i Ćorluku, a na priprema u Rovinju odabrao je Ćaleta-Cara.

Mitrović je ostao bez avionske karte kao jedini prekobrojan. To mu može biti adut, međutim izbornik za Euro mora tražiti najbolja rješenja, ne baviti se “repovima” iz prošlosti. Mitrović će trebati dobro zaigrati do svibnja, kao i u Dohi, bude li pozvan, kako bi se našao na listi 23. Škorić neće imati problema sa standardnošću jer on je kapetan Osijeka.

Zaprijetiti im mogu Nikola Katić koji igra, iako ne baš svaki susret, u Glasgow Rangersu i Filip Uremović, njegov nekadašnji kolega iz mlade reprezentacije. On je stalno tijekom jeseni igrao u ruskom prvoligašu Rubinu iz Kazanja. Njima nastavak sezone kreće tek krajem mjeseca.

Marin Pongračić je krenuo crvenim kartonom u Wolfsburgu, iako ga je to ne sprječava da novi početak bude bolji i do svibnja natjera izbornika da mu ispiše pozivnicu na pripreme. Filip Benković spuzao je iz najvišeg engleskog ranga u kategoriju niže, ali će barem u Bristolu imati određenu minutažu. Nešto će reći već popis putnika u Katar.

STOPERI ZA EURO 2020.

SIGURNI ZA PRVENSTVO

Dejan Lovren (Liverpool)

Domagoj Vida (Bešiktaš)

Duje Ćaleta-Car (Marseille)

PRVI KANDIDATI

Tin Jedvaj (Augsburg)

Mile Škorić (Osijeki)

Matej Mitrović (Cluba Brugge)

NADAJU SE IZ DRUGOG PLANA

Nikola Katić (Glasgow Rangers)

Filip Benković (Bristol City)

Marin Pongračić (Wolfsburg)

Filip Uremović (Rubin)

Linker
26. travanj 2024 08:22