Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
SADA OSTAJE SAMO JEDNA OPCIJA

NEVJEROJATNO KAKVU SU ŠANSU PROPUSTILI MALI VATRENI Hrvatska mora pobijediti europske prvake

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. rujan 2016. 14:25

GRUZIJA-HRVATSKA 2:2


ZESTAFONI Stadion David Abašidze. Sudac: Ivajlo Stojanov (Bugarska).

STRIJELCI: 1:0 - Papunašvili (1), 1:1 - Perica (43), 2:1 - Kačarava (50), 2:2 - Perica (61).

GRUZIJA (4-4-2): Kupatadze - Čabradze, Ubilava (od 22. Tevzadze), Tabidze (od 77. Margvelašvili), Cincadze - Gvilia (od 70. Gorozia), Papunašvili, Kačarava, Kitaišvili - Cnobiladze, Karaišvili. IZBORNIK: Giorgi Gegučadze.

HRVATSKA (4-3-3): Livaković - Bartolec, Ćaleta-Car, Perić, Milić - Pavičić (od 76. Capan), Rog, Ćorić (od 63. Krovinović) - Tudor (od 58. Brekalo), Perica, Vlašić. IZBORNIK: Nenad Gračan.

U susretu skupine 6 kvalifikacija za Europsko prvenstvo nogometaša do 21 godine, koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj, u utorak je Hrvatska u gostima kod Gruzije odigrala 2-2.

Gruzija je povela već u 2. minuti, a strijelac je bio Papunašvili. Nakon početnog šoka uslijedilo je pritisak Hrvatske koji je urodio plodom pred kraj prvog poluvremena. Antonio Milić i Nikola Vlašić su duplim pasom izigrali obranu domaćina, a napadač talijanskog Udinesea Stipe Perica u 43. minuti sa deset metara zabija za 1-1.

U 45. minuti Ante Ćorić je imao stopostotnu priliku, sam je izašao pred vratara, ali je pucao točno u njega.

Gruzijci su nas ponovno šokirali na startu drugog poluvremena, kada je u 50. minuti Kačarava pogodio za 2-1.

No, u 61. minuti Hrvatska je opet izjednačila. Marko Rog izveo je korner, a strijelac ponovno Stipe Perica. U posljednjih 15 minuta Hrvatska je imala još tri gol-šanse, ali ih nije iskoristila. U 79. minuti neprecizan je bio Josip Brekalo, u 85. Milić, a u 87. je promašio Rog.

Dan ranije Švedska i Španjolska su odigrale 1-1, pa je Hrvatska ostala na prvom mjestu sa 20 bodova, druga Švedska ima 18, a treća Španjolska 17.

Naši mladi nogometaši će posljednju utakmicu za plasman na EP igrati 10. listopada u Trelleborgu protiv Švedske. Švedska će četiri dana prije susreta protiv Hrvatske gostovati u Estoniji, dok mlade Španjolce očekuju još gostovanje u San Marinu 5. listopada i domaća utakmica protiv Estonije 10. listopada.

Plasman na EP izborit će svih devet pobjednika skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane u dodatne kvalifikacije za preostala dva mjesta.

Linker
20. travanj 2024 06:12