Dennis Grombkowski/Getty Images) / Getty Images
KALKULACIJE ZA RUSIJU

NIKAD NIJE BILO TEŽE! EVO KAKAV 'HOROR' ČEKA VATRENE PROĐU LI SKUPINU? Prvo mjesto donosi malo ugodniju situaciju, a budemo li drugi slijedi pakao

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. prosinac 2017. 22:28

Ako Hrvatska prođe kvalifikacijsku skupinu D, ždrijeb će svakako biti ugodniji ukoliko se Vatreni u šesnaestinu finala plasiraju kao prvoplasirani. Jer, ako Hrvatska uđe u drugi krug iza Argentine, što je "papirnata" realna prognoza, u šesnaestini finala dočekat će nas pobjednik skupine C, a to će vjerojatno biti Francuska ! Vrlo težak protivnik, jedan od favorita SP-a.

Ali, ako smo se već poigrali sa pozitivnim raspletom, onda bi u slučaju prolaza Francuza, u četvrtfinalu vrlo vjerojatno stigli do jednako teških Španjolaca ili Portugalaca. Naime, u četvrtfinalu nas čeka pobjednik iz susreta prvoplasirane momčadi skupine A gdje je Rusija favorit i drugoplasirana momčad skupine B sa Portugalom i Španjolskom.

U simulaciji našeg puta u daljnje natjecanje u polufinalu bi nas čekao Brazil koji je najveći favorit gornjeg dijela ždrijeba, ali po bookmakerima i prvi favorit cijelog SP-a. A u finalu ? Njemačka ili Argentina, kao najveća imena u donjem dijelu ždrijeba u simulaciji puta Vatrenih do finala ako skupinu D završe na drugom mjestu.

Kakve se opcije otvaraju sa prvim mjestom u skupini ? Danska figurira kao reprezentacija koja bi mogal završiti skupinu C kao drugoplasirani. U četvrtfinalu bi potom Hrvatska opet išla na Portugal ili Španjolsku. Te dvije reprezentacije u četvrtfinalu ne možemo izbjeći. preko njih moramo proći na putu do polufinala gdje bi nas dočekali Nijemci. Ali, nema laganih protivnika ako se želi do svjetske krune. No, za početak je proći skupinu, a tu nas po svemu sudeći čekaju Francuska ili Danska, Pa onda Španjolci ili Portugalci. Sve redom stari znanci....

Linker
26. travanj 2024 20:29