CROPIX
VRIJEME ZA MLADE LAVOVE

NIKOLA VLAŠIĆ SANJA 'OSVETU' KAO IZ FILMOVA 'Jesam, zamišljao sam tu situaciju! Da uđem tamo pred njima, volio bih to! Odluka je na izborniku Daliću'

Nikola Vlašić vratio se u kadar A reprezentacije, a premda u četvrtak na Maksimiru neće startati protiv Španjolske sa zvijezdama Vatrenih, svoju će priliku strpljivo čekati s klupe
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. studeni 2018. 17:28

Nakon što je obavio posao s mladom reprezentacijom, Nikola Vlašić vratio se u kadar A vrste.

- Odličan je osjećaj biti s takvim igračima, svima je poznato kakve su to svjetske klase. Što se tiče mlade reprezentacije, napravili smo golem uspjeh, ovaj poziv nam je na neki način nagrada. Još je tu trebao biti Borna Sosa koji je ozlijeđen. Osjećamo podršku izbornika za naše dobre igre u mladoj vrsti i pomoći ćemo A reprezentaciji koliko god možemo - kazao je Vlašić, autor pet golova za CSKA ove sezone.

Gdje sebe vidite u momčadi?

- Nije mi izbornik ništa rekao. Nije mi presudno koja sam pozicija, bitno je da uđem, ako uopće uđem. Koja god bila pozicija, dat ću sve od sebe.

Velika je razlika u odnosu na doba kad je igrao za Everton.

- Odlično se osjećam, baš sam jako sretan zbog odluke da dođem u Rusiju. Igram u Ligi prvaka, mladoj i potentnoj momčadi. Super je to nakon sezone u kojoj sam izgubio samopouzdanje, nisam igrao. Ovo je totalno druga priča, u svakom susretu imam 90 minuta. Kad se diže zamjena, ne moram gledati hoću li izaći, znam da igram od prve do zadnje minute, to mi je trebalo.

Dakle, moguće je da sportaš vašeg pristupa i kalibra izgubi samopouzdanje.

- Moguće je kad ne igrate. Ubijalo me što je Everton bio lošiji nego godinama prije, a ja nisam igrao. To me pogodilo. Sad je drugačije, doveli su zvučna imena kao pojačanja.

London je simbolički završetak godine u kojoj smo postali drugi na svijetu, jeste li zamišljali da uđete na Wembleyju i pokažete Englezima koliko vrijedite?

- Jesam, zamišljao sam. U Evertonu sam na početku zaradio mjesto u A reprezentaciji, a potom ga izgubio jer nisam igrao. Da uđem tamo pred njima, volio bih to, ali to je do izbornika.

Osjeća li se napetost u svlačionici. Mladi lavovi dolazite uzeti mjesta starijima?

- Ne. Nimalo. Ne znam kako se osjećaju stariji, ali kod nas nema napetosti. Nije nama toliko pritisak, kao na Luki, Raketi, oni drže ekipu. Ja sam više napet u U-21, jer očekujem od sebe da trebam nešto napraviti, a ovdje ima drugih lidera. Tu sam ako treba.

Borba je za poziciju?

- Je, naravno. Svi smo kolege, ali svatko želi igrati. Iako zna se ovdje tko, što i kako.

Linker
24. travanj 2024 02:39