Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
'UŽASNO MI JE ŽAO PJACE'

NIKOLA VLAŠIĆ SPREMAN ZA 'ŽRTVU' 'Koju god ulogu mi je šef namijenio, tu sam. Spremni smo podmetnuti leđa i napraviti sve'

Nikola Vlašić s velikim uzbuđenjem ulazi u novi ciklus
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 19. ožujak 2019. 09:13

Tri mjeseca pauze za igrača koji se hrani utakmicama, zvuči kao tri godine. No, to su jedne od čari ruskog nogometa...

- Moraš se i psihički pripremiti za tako nešto, jer pripreme su duge, a prijateljski dvoboji ipak nisu oni pravi. Ali što je tu je - reći će u startu Nikola Vlašić (21), kojeg smo uhvatili na putu prema zagrebačkom okupljanju, koje ga je dočekalo s - moskovskim vremenom.

Iza sebe ovoga proljeća ima tri prvenstvene utakmice po 90 minuta, u kojima je izostao konkretni učinak (golovi ili asistencije), no Vlašić u ovoj fazi ionako ne gleda prema individualnim - iako je najefikasniji klupski veznjak - već klupskim ljestvicama.

- Gužva je strašna; mi zaostajemo pet bodova za Zenitom, što je još uhvatljivo, ali i iza nas su Lokomotiv, Krasnodar i Spartak, svi zgužvani u tri boda. Bit će gusto, uskoro nam slijedi i serija derbija, do kraja sezone sve je otvoreno. Živa vatra - smije se Vlašić i priznaje:

- Nakon tog dugog perioda pauze, još se nekako doziram, a iako se osjećam dosta dobro, mislim da su mi potrebne još dvije-tri utakmice da uđem u punu formu.

MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 28: Nikola Vlasic (R) and Fyodor Chalov of PFC CSKA Moscow celebrate after scoring a goal during the Russian Premier League match between PFC CSKA Moscow and FC Krasnodar at the VEB Arena Stadium on October 28, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Epsilon/Getty Images)
Epsilon/Getty Images

Onu “vlašićevsku”, s kojom je jesenas na prepad “osvojio” tamošnju ligu. Pa i sve odvažnije zimske napise da odlazi.

- Jest, i ja sam čuo o interesu Zenita, ali samo preko medija... Ništa u zimskom periodu nije praktički bilo ostvarivo, jer sam igrač na posudbi iz Evertona, a ugovor s CSKA mi traje do ljeta, tako da je to bilo nemoguće razmrsiti. Do ljeta sam u Moskvi, a onda ćemo vidjeti...

Što će se točno događati, u ovome je času nemoguće dokučiti, Lige petice su “u igri”, no i ostanak u Rusiji je realna opcija, pa čak možda i izvan trenutačnog okruženja. Ali o tom potom. Sada je na redu, ipak, Hrvatska.

Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Getty Images

- Slažem se s Kramom, moramo biti ‘svoji’, i tada će se sve proći u redu. Iako se doima laganim, ovo je otvaranje puno zamki, konačno, i ti su Azeri znali skinuti neke opasne skalpove, a i Mađarska u Budimpešti nikome nije lak zalogaj. Jasno je da ciljamo na svih šest bodova, koji bi nam bili izvrsna dota uoči nastavka kvalifikacija, jasno je i da smo kvalitetom za klasu iznad suparnika, međutim, moramo opasno raditi da bismo ostvarili zacrtane ambicije.

Pogotovo jer smo opasno prorijeđeni...

- To jest neprilika, a pogotovo mi je užasno žao Marka Pjace, koji je izuzetan igrač i duboko vjerujem da će se vratiti nakon ove teške ozljede, jer on je razina koja zavrjeđuje velike stvari, a ne samo ovakve pegule. Ali, i dečki koji su ovdje su sjajni igrači, koji su spremni odgovoriti na sve zahtjeve izbornika Dalića. Uostalom, evo, Kramarić zabija iz kola u kolo, Luka i Raketa standardno odlični, Broz i Reba su se vratili... Što god treba, tu smo da podmetnemo leđa i napravimo sve što je u našoj moći da osvojimo bodove na startu kampanje. Osobno? Ovo je reprezentacija, koju mi god šef namijenio ulogu, tu sam, motiviran i spreman, za sve zadaće. Vjerujem da ćemo uz navijače pregrmjeti četvrtak, gdje nas sigurno čeka defenzivno postavljena momčad, u bloku, kada ćemo osim motiviranosti i kvalitete, morati pokazati i dozu strpljenja. Ma, jedva čekam da opet vidim momke i da sve krene - zaključio je Vlašić.

Turnir godine

Prezadovoljan je uzletom Hajduka, no osim Rusije, Splita i kadra A reprezentacije, čiji postaje standardni član, Niksi često svrgne pogled prema mobitelu i grupi u kojoj se nalaze njegovi “tovariši” iz mlade reprezentacije.

- Nakon onih 2-2 s Francuskom, gdje također nismo bili kompletni, sada nas u ponedjeljak opet očekuje prava reprezentacija, domaćina Eura Italije, koja će nam isto pokazati gdje smo. Odlično je saznanje kako smo dovoljno široki da možemo konkurirati i kada nismo u potpunosti kompletni, stoga me silno interesira kako ćemo proći protiv Talijana - “unutra” je Vlašić.

- Jesam, sto posto, ne mogu vam opisati koliko željno čekam taj Euro U21 u Italiji. Stalno smo na liniji, komentiramo i brojimo dane. To je nešto što nas strašno motivira, ova je generacija baš gladna uspjeha na tom natjecanju.

Linker
20. travanj 2024 13:47