Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
RIJEČ IZBORNIKA

'NISMO BILI PAMETNI U VAŽNIM TRENUCIMA UTAKMICE' Izbornik Igor Bišćan otkrio glavni razlog neugodnog i neočekivanog poraza od Češke

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2019. 21:59

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija ugrozila je plasman na Europsko prvenstvo 2021. godine nakon što je u susretu kvalifikacijske skupine 4 u Velikoj Gorici izgubila od Češke sa 1-2. Bio je to već drugi poraz mladih 'Vatrenih' u četiri odigrane utakmice, pri čemu drugi na domaćem terenu.

Hrvatska je otvorila kvalifikacije domaćim porazom od Škotske (1-2), nakon kojeg je Nenad Gračan dobio otkaz, a momčad je preuzeo Igor Bišćan. U njegovom debiju na klupi mladi 'vatreni' su slavili u San Marinu sa 7-0, a potom u Litvi sa 3-1, međutim u prvoj domaćoj utakmici doživjeli su neugodan poraz od Češke.

Nakon utakmice i poraza od Češke, izbornik mlade hrvatske reprezentacije Igor Bišćan je kazao:

- Težak poraz. Bila je to bitna utakmica, izgubili smo bitne bodove, na kraju se moramo pomiriti s tim da nismo bili pametni u važnim trenucima, ozbiljni i pragmatični. Tako smo utakmici u kojoj smo puno toga dobrog odigrali, pripremili i stvorili mnogo šansi izgubili. Ali ne zato što nismo zabili pogotke, nego upravo zbog toga što smo u nekoliko situacija bili dekoncentrirani u obrani, a to smo platili primljenim pogocima. Rezultat definitivno nije ogledao onoga što se vidjelo na travnjaku po kvaliteti, no po ozbiljnosti i po nekim natjecateljskim stvarima koje su nužne da bi pobjeđivao, nismo bili dovoljno dobri. Zbog toga smo eto pretrpjeli poraz.

Josip Brekalo, naš A reprezentativac, koji se priključio mladoj vrsti također je kao i svi ostali bio razočaran.

- Imao sam vjerojatno preveliku želju da zabijem pogodak, da pobijedimo. Sve su to moji vršnjaci, dečki s kojima sam ja igrao i imao veliku želju doći i pomoći. Baš sam bio jako sretan što dolazim ovdje igrati tu utakmicu. Nažalost, izgubili smo. Mislim da smo bili puno bolji od Češke, ali primili smo dva jeftina pogotka. Česi su bili čvrsti, ali mi smo zaista imali dobre šanse koje smo trebali iskoristi, naravno prvi ja. Polazim od sebe, meni je možda najviše žao, evo, došao sam ovdje pomoći, a ispalo je da to nije bilo dovoljno.

​Naš najbolji igrač utakmice Luka Ivanušec ponudio je ovakav odgovor:

- Razočarani smo, bili smo bolji, imali smo puno prilika, ali kada sve to ne zabiješ, onda te eto nogomet kazni. To se upravo nama dogodilo u prvom dijelu mogli smo voditi s nekoliko pogodaka razlike, ali nažalost nismo uspjeli i teren smo morali napustiti poraženi.

Linker
24. travanj 2024 11:09