REUTERS
VELIKI INTERVJU ZA SN

NOĆNA MORA DOMAGOJA VIDE 'Noćima ne spavam, još mi se vrte slike promašaja protiv Portugala'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. srpanj 2016. 14:40

Domagoj Vida imao je jednu od ključnih uloga među Vatrenima na Euru, u međuvremenu izvrsno je startao u novu sezonu s Dynamom iz Kijeva, a u četvrtak je sjedio uz televizor i gledao utakmice sva tri hrvatska kluba u Europskoj ligi.

- Ne samo ja, i Darijo Srna je bio sa mnom, i naš fizioterapuet Peyrek te još jedan prijatelj. Navijali smo, trebam li to i govoriti, i mislim da sva tri naša kluba mogu dalje. Držim palce svim hrvatskim predstavnicima u Europi. Oni zastupaju našu ligu i našu državu.

Sigurno niste očekivali da će Hajduk matirati Oleksandriju 3:0. Dosta komplimenta čitali smo u najavama na račun kluba koji dobro znate iz ukrajinske lige.

- Očekivao sam da će biti tvrda utakmica, ali 3:0 stvarno nisam. Svaka im čast, veliki su posao napravili, međutim ne smiju se opustiti. Točno je da će im u uzvratu biti lakše, bit će pun stadion, Poljud će gorjeti, imaju sve u rukama i samo trebaju posao mirno privesti kraju.

Oleksandrija je pala

Oleksandrija je inače tvrda ekipa, pa na proljeće je vas izbacila u četvrtfinalu Kupa. Što se s njima događa?

- Nisu kakvi su bili protekle sezone, no to ne umanjuje odličan rezultat Hajduka. Iako, nisu mi “sjeli” u prvom kolu ove sezone kad smo ih svladali 5:1, vidio sam da su pali, da to nije momčad kakvu sam zapamtio kad je Šahtar imao problema s njima u prvenstvu, a nas su eliminirali. Poznati su po tome što se odlično brane. Međutim, nismo mi prvi put gledali Hajduk, pratili smo i ranije njegove utakmice i moram priznati da mi Splićani nisu bili baš nešto, tako da me iznenadila ovako visoka pobjeda. Nisam ni mislio da će ih Oleksandrija napasti jer igra obrambeni nogomet, uzda se u kontre i polukontre, što se i pokazalo.

Što otprilike mjesec dana nakon ispadanja s Eura kažete na Francusku?

- Za mene je to bilo stvarno odlično iskustvo, lijepa epizoda u mojoj karijeri i životu, konačno sam dobio šansu, odigrao sam cijele kvalifikacije te standardno na Euru. Bilo je dobro, ali na kraju prevladala je velika bol i žalost što smo eliminirani, bez obzira što se kasnije pokazalo od prvaka. Po igri i svemu zaslužili smo puno više, to je, nažalost, nogomet, nekad se treba sve pogoditi. Mi smo s naše strane skoro sve napravili, ali da nas je popratilo malo sreće, došli bismo do finala. A budući da je Portugal osvojio naslov, i Hrvatska je to mogla...

Koliko je trebalo da se vratite u normalu?

- Desetak dana nisam mogao normalno spavati. Stalno mi se sve to vrtjelo po glavi, pogotovo slika iz svlačionice nakon utakmice kad su svi plakali, kad su glave bile na podu, nitko ni s kim nije razgovarao. Također i one tri šanse su mi se vraćale kao noćna mora. Ma i dan-danas mi te slike skaču pred očima. I sad mi je teško, jednostavno nije mi išlo...

Mislite li da je stiglo vrijeme za povratak Dejana Lovrena u reprezentaciju?

Da

Ne

Konflikt Čačića i Lovrena?

- Za Lovrena ću reći da je odličan igrač koji može Hrvatskoj pomoći, ali odnos njega i izbornika stvarno ne želim komentirati. Gledali smo ga u dresu Liverpoola, znamo da je bio u jako dobroj formi, no u reprezentaciji izbornik odlučuje tko će igrati, a tko će biti na klupi, tako da to što je bilo jedino oni mogu riješiti.

CIJELI INTERVJU S DOMAGOJEM VIDOM PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
20. travanj 2024 08:25