Osijek, 080618.
Stadion Gradski vrt. Prijateljska nogometna utakmica izmedju reprezentacija Hrvatske i Senegala uoci Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji.
Na fotografiji: navijaci na utakmici.
Foto: Vlado Kos / CROPIX *** Local Caption ***
Foto: Vlado Kos / CROPIX

UZAJAMNA LJUBAV

NOGOMETNA GROZNICA U GRADU NA DRAVI Vatreni od Osijeka stvorili centar Hrvatske: Ulaznice bi planule i da je kapacitet dvostruko veći

AUTOR:
  • Darko Ružić

 • OBJAVLJENO:
 • 08.06.2019. u 11:01

 • Svih 17.400 ulaznica razgrabljeno je za ogled Hrvatske i Walesa, otišlo bi zacijelo i još toliko da Gradski vrt ima dvostruko veći kapacitet

  Kad reprezentacija Hrvatske dođe u grad na Dravi, to je događaj koji nitko ne želi propustiti. Bez obzira na spol, starosnu dob, privrženost i simpatije ovoj ili onoj sportskoj grani, igri, sve je tada svejedno. Nogomet je ono o čemu se razgovara i s čime se živi. Danima unaprijed, a na dan utakmice poglavito. Tema je samo jedna - Vatreni!

  Vatrene se obožava

  Kad ulaznice koje se nađu u prodaji planu u manje od dva dana, kada organizator utakmice najvećim naporima proširi kapacitet za gledatelje na tribinama, a i taj dodatni kontingent ulaznica nestane gotovo u trenutku, onda je puno toga jasno. Kao prvo, hrvatska nogometa reprezentacija u Osijeku, u Slavoniji i Baranji ima golemu navijačku populaciju za koju je stresan događaj kada se netko nađe u poziciji da nije mogao kupiti, nabaviti, taj dragocjeni papirić, ulaznicu koja mu omogućava nazočnost na stadionu u Gradskom vrt. A kao drugo, makar Vatreni u grad na Dravi ne dolaze često, izvjesno je da je kapacitet mogućeg prijama gledatelja osječkog stadiona nedostatan za sve one koji bi htjeli nazočiti utakmici. Tih 17.400 ulaznica koliko je prodano za ogled Hrvatske i Walesa o tom najbolje svjedoče. Da ih je u prodaji bilo i dvostruko, malo bi bilo. Gradski vrt više gledatelja primiti ne može. Neće ni novi stadion osječkog prvoligaša koji se gradi na Pampasu! Ljudi ovdje nogomet obožavaju, Vatrene još i više. Svaki je njihov dolazak u slavonsku sredinu poput velike selidbe naroda. Oni su od Osijeka, ne prvi put, stvorili centar Hrvatske.

  Osijek, 161012.
Stadion Gradski vrt.
Utakmica 4.kola A skupine,kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Utakmica Utkamica Hrvatska - Wales.
Na fotografiji: navijaci Hrvatske.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
  Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
   

  Dolazi i Wales s pratnjom svojih navijača, ali malo će ih biti u odnosu na naše, domaće. Ne samo iz Lijepe Naše, nego i iz zemalja u okružju, iz onih udaljenijih, od Njemačke, Austrije, neke informacije govore i s drugih kontinenata.

  Ludnica za karte

  Prava je ludnica nastala onog trenutka kada su se ulaznice za današnju utakmicu pojavile u prodaji. Oni koji nisu imali sreće doći na red za njihovu kupnju dok ih je još bilo, ponadali su se da će aktivacijom veza i vezica, poslovnih i privatnih, obiteljskih, kumskih, tko zna kakvih sve, ipak do neke doći. Mnogi su ostali razočarani, neće moći na tribine, ali njihovo će srce unatoč tome kucati za Vatrene.

  Hotelski kapaciteti slavonske metropole također su na kušnji. Nema ih dovoljno. Svi su popunjeni, od hotela, do apartmana i iznajmljivača soba. Nema nigdje ni jednog slobodnog mjesta, kreveta. Ali, ne treba dvojiti, navijači će se snaći. Uvijek su se i snalazili.

  Ugostitelji već dva dana u svojim lokalima osjećaju povećanost dnevnog prometa. Danas će se utržak još i povećati. Oni koji pružaju usluge posjetiteljima svojih objekata padat će s nogu. Prava je potraga trajala danima za osobljem, jer konobari su postali jako traženi. Oni koji nisu uspjeli angažirati dodatnu radnu snagu danas će i sami za šank, pa poslužavnik u ruke...

  Orit će se potpora

  Danas poslije podne orit će se iz tisuća grla u okružju Gradskog vrta. Čut će se nadaleko, puno dalje od travnjaka stadiona na kojem će svoj boj, za narod svoj, voditi oni kojima je u prvom redu bodrenje namijenjeno. Vatreni će još jednom doživjeti ono što su već doživjeli puno puta, imati će golemu podršku s tribina i sve vrijeme svog boravka u gradu na Dravi pažnju i iskrenu ljubav koja je odavno postala uzajamna.

  HRVATSKA U GRADSKOM VRTU

  10. travnja 1996. - prijateljska, gledatelja 15.000

  Hrvatska - Mađarska 4:1 (Brajković, Šuker, Pamić, Stanić)

   

  22. travnja 1998. - prijateljska, gledatelja 20.000

  Hrvatska - Poljska 4:1 (Stanić 2, Boban i Bokšić)

   

  24.travnja 2001. - kvalifikacije za SP, gledatelja 18.000

  Hrvatska - Latvija 4:1 (Balaban 3, Vugrinec)

   

  7. rujna 2002. - kvalifikacije za EP, gledatelja 10.000

  Hrvatska - Estonija 0:0

   

  29. svibnja 2006. - prijateljska, gledatelja 19.000

  Hrvatska - Iran 2:2 (Pršo, Babić 11 m)

   

  23. svibnja 2010. - prijateljska, gledatelja 15.000

  Hrvatska - Wales 2:0 (Rakitić, Gabrić)

   

  16. listopada 2012. – kvalifikacije za SP, gledatelja 17.000

  Hrvatska - Wales 2:0 (Mandžukić, Eduardo)

   

  31. svibnja 2014. - prijateljska, gledatelja 15.212

  Hrvatska - Mali 2:1 (Perišić 2)

   

  13. listopada 2014. - kvalifikacije za EP, gledatelja 16.021

  Hrvatska - Azerbajdžan 6:0 (Perišić 2, Kramarić, Brozović, Modrić, Sadigov - ag)

   

  23. ožujka 2016. - prijateljska, gledatelja 10.545

  Hrvatska - Izrael 2:0 (Perišić, Brozović)

   

  8. lipnja 2018. - prijateljska, gledatelja 15.998

  Hrvatska - Senegal 2:1 (Perišić, Kramarić)

   

   

  Iz drugih medija