Koprivnica, 130510.
Na gradskom stadionu u Koprivnici igra se 30. kolo T-Com Prve HNL izmedju Slaven Belupa i NK Varteks.
Na slici: Zlatko Dalic trener NK Slaven Belupo.
Foto: Nikola Wolf / Podravski list / CROPIX
Foto: Nikola Wolf / Podravski list / CROPIX

POVRATAK U PROŠLOST

NOVI HRVATSKI IZBORNIK OVAKO JE GOVORIO PRIJE ČETIRI GODINE 'Hajduk bi mi bio veliki izazov. Kada jednom dođem u Hajduk to će mi biti kruna karijere'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 07.10.2017. u 20:53

 • Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije je Zlatko Dalić, objavio je na današnjoj konferenciji za medije Davor Šuker, predsjednik HNS-a.

  Šuker je naglasio kako su u igri za novog izbornika bila četiri imena, a čelni ljudi Saveza smatrali su kako novi izbornik mora biti Hrvat.

  Izbor je tako pao na Zlatka Dalića. Trenersku karijeru Dalić je počeo 2005. godine u Varteksu, a zatim je nanizao Rijeku, Dinamo Tirana i Slaven Belupo prije nego što se 2010. godine zaputio u Saudijsku Arabiju.

  U njegovoj karijeri navijačima Hajduka posebno je zanimljiva 2013. godina kada je Dalić, nakon odlaska Jensa Anderssona, bio u najužim kombinacijama za novog sportskog direktora, piše Slobodna Dalmacija.

  - Popili smo kavu. Velika je za mene čast u zadovoljstvo što sam u kombinacijama za mjesto sportskog direktora Hajduka. Već sam u prošlosti mnogo puta bio u igri za mjesto trenera Hajduka, ali se to nikada nije ostvarilo. Nakon razgovora uzeli smo time out i Hajduk i ja, trebalo je malo odmora. Hajduk ipak ima i neke druge kandidate, a ja imam neke svoje planove. Moj sportski cilj u karijeri jest Hajduk, bilo u trenerskoj, bilo u ulozi sportskog direktora - poručio je u prosincu 2013. godine našem novinaru Dalić te dodao:

  - Vidjet ćemo hoćemo li se klub i ja ‘spojiti’, Hajduk bi mi svakako bio veliki izazov. Kada jednom dođem u Hajduk to će mi biti kruna karijere.

  Kao što je poznato, Dalić ipak nije preuzeo funkciju sportskog direktora Bijelih, a u hrvatski nogomet vraća se u ulozi izbornika. Jednokratnog ili dugoročnog, odlučit će vjerojatno utakmica u Kijevu.