screenshot
ODUŠEVIO IZBORNIKA

NOVI NAPADAČ VATRENIH IMA 'DVOJNIKA' U ITALIJI! PRIČE SU IM GOTOVO IDENTIČNE, A SADA I MLADA NADA STIŽE NA VELIKU SCENU 'Nisam mogao vjerovati'

MLADI VATRENI Izabranici Nenada Gračana okupili se u Velikoj Gorici za prijateljsku utakmicu s Italijom 25. ožujka u Frosinoneu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. ožujak 2019. 17:43

Novo lice u mladoj vrsti je Robert Murić koji se nametnuo igrama u Rijeci, tu je i Marijan Čabraja iz Gorice, a jedan novi momak je posebno zanimljiv jer njegova karijera tako neodoljivo podsjeća na onu Brune Petkovića, napadača Dinama i novog hrvatskog A reprezentativca. To je Luka Bogdan, igrač Livorna koji igra u Serie B.

On je pak zaobilaznim putem postao mladi reprezentativac. Momak rođen u Splitu počeo je u Omladincu, pa nastavio u Adriaticu, klubu njegova oca Franka. Otišao je iz Adriatica u mladu momčad Red Bull Salzburga, te sezone bio je prvak Austrije.

- Htio sam napraviti iskorak kad sam napunio 18 godina te igrati za seniore, pa sam otišao u Dansku, igrati u drugoj danskoj ligi za HB Koge. Imao sam ugovor na dvije godine, ali ostao sam samo šest mjeseci. Bilo je dobro, ali imao sam problem jezika, nisam imao vozačku, sve mi je nekako bilo naporno. Nisam to mogao izdržati pa sam u dogovoru s klubom raskinuo ugovor, te sam otišao u Sloveniju, igrao sam za Zavrč i Krku, u kojoj je tada pomoćni trener bio Mario Carević - priča nam Luka.

Krka je imala financijskih problema, pa je dobio tzv. slobodne papire, otišao je na Čizmu, u Vicenzu u Serie B. Nakon godinu dana odlazi u Cataniju. Tamo je pod trenerom Cristianom Lucarellijem bio nadomak Serie A, ali u polufinalu play-offa ispali na penale od Siene. Nakon toga, prošlog ljeta završio je u Livornu, u transferu vrijednom 850 tisuća eura. Imao je i drugih opcija, ali Lucarelli koji je tada postao trener Livorna želio je mladog stopera pod svaku cijenu imati u svom klubu.

Kad smo ga pitali je li imao priliku upoznati Brunu Petkovića, kazao je...

- Nisam. On je iz Catanije otišao godinu dana ranije. Ali zaista, njegova i moja priča su jako slične. Jesam li očekivao poziv u mladu selekciju Hrvatske? Nisam očekivao poziv, ali uvijek je negdje postajala neka nada. Kad sam vidio poziv, zaista sam se ugodno iznenadio. Prvi poziv za U-21 reprezentaciju, ne može biti ljepši osjećaj - zaključio je Bogdan.

Neki izvori menadžerski izvori tvrde da bi Luka već ovog ljeta mogao potpisati ugovor s Torinom!

Linker
20. travanj 2024 10:13