Nikola Kalinić
 Nikola Vilic / CROPIX / CROPIX
'POŠTUJEM MANDŽUKIĆEVU ODLUKU'

NOVI OBRAT U PRIČI O ODBJEGLOM VATRENOM? ZLATKO DALIĆ POSLAO PORUKU NIKOLI KALINIĆU Evo što mora napraviti da se vrati u reprezentaciju!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. listopad 2018. 12:31

Nikola Kalinić izjavio je da bi se rado vratio u reprezentaciju kad bi se neke stvari promijenile. Zlatko Dalić drži da je sve jasno:

"Kaliniću su vrata reprezentacije otvorena, to sam već kazao. Na njemu je potez", rekao je izbornik u velikoim nedjeljnom intervjuu za Sportske novosti.

Izbornik traži ispriku za incident u Rusiji, ne zbog sebe nego reda u ekipi. Doista, zašto Kalinić ne bi priznao svoj dio krivnje i kazao “mea culpa”. Zbog čega bi to uopće bio problem ako su ga stožer i momčad spremni prihvatiti? Izbornik je u Rusiji napravio potez koji je morao, Kalinić se nije mogao nositi s nekim stvarima i prešao je “crvenu crtu”, no to ne znači da time njegova reprezentativna karijera mora biti završena. Ili na ledu...

Za Mandžukića, koji se nema namjeru vratiti u reprezentaciju i iz reprezentativnih krugova čujemo da mu je zasmetalo što se to poteže po medijima jer svoje je rekao, izbornik kaže da moramo prestati razmišljati o njemu.

- Obveza nam je naći drugo rješenje. Ako budemo zazivali Bobana, Šukera, Mandžukića... gdje smo? Trebamo gledati dalje. Pustimo što je bilo, Svjetsko prvenstvo je prošlost, srebro je tu, ali naš posao je ono to je pred nama. Tu su Rebić, Kramarić, Vlašić, Brekalo, Livaja, Santini... Ako stalno budemo govorili “Mandžukić, Mandžukić”, ići ćemo u krivom smjeru. Kad bih sada pričao o njemu, to bi bilo traženje alibija. Ja bih ga htio u reprezentaciji, istoga trena, no poštujem njegovu odluku.

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI.

Linker
19. travanj 2024 22:13