Britain Football Soccer - Celtic v FC Barcelona - UEFA Champions League Group Stage - Group C - Celtic Park, Glasgow, Scotland - 23/11/16 Celtic's Jozo Simunovic in action with Barcelona's Lionel Messi Reuters / Russell Cheyne Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Reuters / Russell Cheyne Livepic

Messi i Šimunović

ČAČIĆ GA NIJE VOLIO

NOVI ŠAMAR HRVATSKOM NOGOMETU Stasiti Dinamovac i vlasnik unosnog transfera u slavni klub otpisao Vatrene i ide igrati za susjede!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.07.2017. u 21:59

 • Stoper škotskog Celtica 22-godišnji Jozo Šimunović šokirao je nazočne u HNS-u odlukom da mijenja reprezentaciju, pa će ubuduće umjesto Hrvatske igrati za susjednu BiH, piše Slobodna Dalmacija.

  Šimunović inače rođen u Zagrebu, ponikao je u Dinamu i prošao sve selekcije od U-14 do U-21 odlučio se za ovakav potez zbog činjenice da ga izbornik Ante Čačić nema “na mapi” i da u posljednje dvije godine nije dobio niti pretpoziv. Istina da je bio jedno vrijeme ozlijeđen, ali jednako kao i da su ignorirane njegove dobre partije u dresu Celtica.  U Hrvatskoj pak na Šimunovića su potpuno zaboravili, šansu za nastupe na stoperskim pozicijama dobivali su Dejan Lovren, Domagoj Vida, Matej Mitrović, Tin Jedvaj i naravno standardni Vedran Ćorluka.

  Šimunović se odlučio za BiH s obzirom na porijeklo svojih roditelja već je obavio sve razgovore s tamošnjim savezom i neće biti prepreka da dobije putovnicu i sve potrebne papire za nastup za “zmajeve”. Izbornik Mehmed Baždarević oduševljen je ovom odlukom Šimunovića s kojim je i ranije imao razgovore, te ga je želio dovesti pod zastavu BiH.

  Bih je u kvalifikacijama za SP 2018. trenutno na trećem mjestu u skupini iza Belgije i Grčke, a očekuje se da bi Šimunović već mogao debitirati u sljedećem rujanskom ciklusu kada “zmajevi” budu igrali protiv Cipra i Gibraltara.