Velika Gorica, 131118.
Stadion Gorica.
Trening U21 hrvatske nogometne reprezentacije.
Na fotografiji: Stjepan Vego, Filip Benkovic, Ivan Sunjic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

VATRENI U PROBLEMIMA

NOVI TEŽAK UDARAC ZA MLADU HRVATSKU Izgleda da je Gračan ostao bez još jednog bitnog igrača! Izbornik objasnio situaciju

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 19.06.2019. u 18:05

 • Osim teškog poraza od Rumunjske (4:1) na otvaranju Europskog prvenstva, izbornika hrvatske U-21 reprezentacije Nenada Gračana muči i situacija s pojedinim igračima.

  Već u 14. minuti jučerašnjeg susreta Vatreni su ostali bez jednog od ključnih igrača, Josipa Brekala, kod kojeg je nakon detaljne dijagnostičke obrade otkriveno da se radi od nagnječenju patelarne tetive.

  "Riječ je o nagnječenju patelarne tetive u području hvatišta za kost tibije, gdje je igrač dobio udarac. Napravljena je detaljna dijagnostička obrada i magnetska rezonanca koja je pokazala opisanu ozljedu. Poduzimamo sve moguće mjere kako bi se Brekalo što prije vratio na teren", objasnio je liječnik Hrvatske U-21 Boban Dangubić za službenu stranicu HNS-a.

  Varazdin, 051017.
Na Gradskom stadionu igra se kvalifikacijska utakmica U21 reprezentacija za Euro izmedju Hrvatske i Bjelorusije.
Na fotografiji: Josip Brekalo.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
  Zeljko Hajdinjak / Cropix
   

  No nije Brekalo jedini, situacija je neizvjesna i kod Filipa Benkovića. Izgleda da je Hrvatska ostala i bez njega. U srijedu se nije pojavio na treningu, ostao je u hotelu.

  - Ima problema s ozljedom koja ga je mučila tijekom cijele sezone, radi se o problemu sa stopalom. Nama se priključio nakon što je bio u A reprezentaciji, sad ne može stati na nogu, žalio se odmah nakon utakmice, tako da je njegov nastup vrlo upitan - kazao je Gračan i dodao: - Umjesto Benkovića, protiv Francuza će igrati Kalaica ili Borevković.

  Zeljko Hajdinjak / Hanza Media
  Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media
   

  Pogledajte sad ovu priču. Prije početka prvenstva, stalno smo apostrofirali da je naša mlada vrsta itekako potentna jer će u njoj igrati čak petorica igrača koje je zvao i izbornik Zlatko Dalić, koji su A reprezentativci. Od njih nema gotovo ništa! Duje Ćaleta-Car je otkazao nastup za mlade, Brekalo i Benković su ozlijeđeni i jako je upitno hoće li uopće više igrati na Euru. Alen Halilović bio je najslabiji igrač protiv Rumunja. Jedini A reprezentativac koji je dao svoj pravi doprinos mladima jest - Nikola Vlašić! Bio je najbolji u porazu od Rumunjske, ali zaista nije mogao sam. Kad se u drugom dijelu još morao vraćati po lopte, s vremenom se naravno umorio.

  Iz drugih medija