Ronald Gorsic / CROPIX
VATRENI U PROBLEMIMA

NOVI TEŽAK UDARAC ZA MLADU HRVATSKU Izgleda da je Gračan ostao bez još jednog bitnog igrača! Izbornik objasnio situaciju

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. lipanj 2019. 20:05

Osim teškog poraza od Rumunjske (4:1) na otvaranju Europskog prvenstva, izbornika hrvatske U-21 reprezentacije Nenada Gračana muči i situacija s pojedinim igračima.

Već u 14. minuti jučerašnjeg susreta Vatreni su ostali bez jednog od ključnih igrača, Josipa Brekala, kod kojeg je nakon detaljne dijagnostičke obrade otkriveno da se radi od nagnječenju patelarne tetive.

"Riječ je o nagnječenju patelarne tetive u području hvatišta za kost tibije, gdje je igrač dobio udarac. Napravljena je detaljna dijagnostička obrada i magnetska rezonanca koja je pokazala opisanu ozljedu. Poduzimamo sve moguće mjere kako bi se Brekalo što prije vratio na teren", objasnio je liječnik Hrvatske U-21 Boban Dangubić za službenu stranicu HNS-a.

Varazdin, 051017.
Na Gradskom stadionu igra se kvalifikacijska utakmica U21 reprezentacija za Euro izmedju Hrvatske i Bjelorusije.
Na fotografiji: Josip Brekalo.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix
Čim je ušao pokazao je klasu - Josip Brekalo

No nije Brekalo jedini, situacija je neizvjesna i kod Filipa Benkovića. Izgleda da je Hrvatska ostala i bez njega. U srijedu se nije pojavio na treningu, ostao je u hotelu.

- Ima problema s ozljedom koja ga je mučila tijekom cijele sezone, radi se o problemu sa stopalom. Nama se priključio nakon što je bio u A reprezentaciji, sad ne može stati na nogu, žalio se odmah nakon utakmice, tako da je njegov nastup vrlo upitan - kazao je Gračan i dodao: - Umjesto Benkovića, protiv Francuza će igrati Kalaica ili Borevković.

Zeljko Hajdinjak / Hanza Media
Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media

Pogledajte sad ovu priču. Prije početka prvenstva, stalno smo apostrofirali da je naša mlada vrsta itekako potentna jer će u njoj igrati čak petorica igrača koje je zvao i izbornik Zlatko Dalić, koji su A reprezentativci. Od njih nema gotovo ništa! Duje Ćaleta-Car je otkazao nastup za mlade, Brekalo i Benković su ozlijeđeni i jako je upitno hoće li uopće više igrati na Euru. Alen Halilović bio je najslabiji igrač protiv Rumunja. Jedini A reprezentativac koji je dao svoj pravi doprinos mladima jest - Nikola Vlašić! Bio je najbolji u porazu od Rumunjske, ali zaista nije mogao sam. Kad se u drugom dijelu još morao vraćati po lopte, s vremenom se naravno umorio.

Linker
27. travanj 2024 00:16