screenshot
PRAVOG OBJAŠNJENJA - NEMA

NOVI VELIKI GAF DAVORA ŠUKERA Zašto predsjednik HNS-a nije došao na finale najvećeg nogometnog natjecanja ikad održanog u Hrvatskoj?

NEOPROSTIV ODNOS Čelnik Kuće nogometa nije smatrao prioritetom da bude na završnici najvećeg natjecanja u nogometu koje je Hrvatska ikad upriličila
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. svibanj 2017. 18:14

HNS i Varaždin potrudili su se da finale Eura bude događaj koji će sjever Hrvatske pamtiti. Kako je pao gradski proračun, Savez je sam uložio 1,5 milijuna kuna u uređenje stadiona, napravljene su brojne preinake, travnjak je u vrlo dobro stanju, zato je začuđujuće što na finale nije došao - Davor Šuker!?

Otišao u SAD

Predsjednik HNS-a otišao je iz Hrvatske dan prije završne utakmice, ljudi iz Kuće nogometa prvo nam nisu znali otkriti u kojem pravcu, a kasnije je glasnogovornik Tomislav Pacak rekao kako je predsjednik ima neodgodive obveze u SAD-u. U Varaždinu se nije pojavio ni Slovenac Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e. Iako je Michel Platini često dodjeljivao trofej pobjedniku Eura u mlađim kategorijama, nasljednik je imao druge planove.

Zato se na stadionu pojavio Zvonimir Boban, jedan od najbližih suradnika Giannija Infantina, predsjednika FIFA-e. Boban je imao obveze u Aziji, ali ih je otkazao, samo kako bi u svojoj zemlji nazočio finalu Eura. Eto, čelnici UEFA-e i HNS-a, s naglaskom na našeg Šukera, nisu smatrali prioritetom da budu na završnici najvećeg natjecanja koje je Hrvatska u nogometu ikad upriličila, što je doista neočekivano, za razliku od Bobana.

HNS je uložio napor brojnih djelatnika i dosta novca da turnir bude na visokoj razini, dobio je za to brojne komplimente za hotele, stadione, sve osim broja gledatelja na tribinama s kojim UEFA nije bila zadovoljna, i po logici prvi koji bi morao biti u loži je predsjednik HNS-a. Čak i da nisu sve tako dobro napravili, u čemu je, dakako, i Šukerova zasluga. Što je to ovog petka imao važnijeg u životu? Jedno je sigurno, Šuker ima neki svoj, drukčiji način vođenja nacionalnog saveza nego što smo navikli. I kod nas, i u svijetu. Bez njega se s vremena na vrijeme održavaju sjednice Izvršnog odbora, bez njega se igra finale Eura u našoj državi...

Nije izbjegao Bobana

Ako netko misli da je eskivirao zbog dolaska Bobana, vjerujemo da se vara. Boban i Šuker komuniciraju, nedavno je upravo kao plod njihove suradnje Ivančica Sudac, šefica Odjela za licenciranje HNS-a, postala članica FIFA-ine nezavisne komisije koja nadgleda rad nacionalnih saveza, čak i same FIFA-e. No, u Varaždinu je najviše rangirani čovjek UEFA-e bio Giorgio Marchetti, direktor natjecanja u kontinentalnoj organizaciji koji je sjedio u loži s Bobanom, te hrvatskim izbornikom Antom Čačićem, uz njih je bio Zoran Laković, šef odjela nacionalnih federacija, bivši glavni tajnik srpskog nogometnog saveza.

Linker
24. travanj 2024 12:39