Varazdin, 190718.
Sastanak trenera nogometne reprezentacije Zlatka Dalica sa sportskim novinarima u prostorima NK Varazdin.
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

ZNA IZBORNIK DA JE ZASLUŽIO VIŠE

ODIGRAO JE FANTASTIČNO, ZABIO I POGODAK, ALI DALIĆU JE JEDNOG IGRAČA POSEBNO ŽAO 'Takav je bio splet okolnosti, rekao sam mu - sorry, tako je ispalo'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.07.2018. u 22:20

 • Zlatko Dalić u četvrtak je na svojem imanju na obali Drave napravio malu proslavu srebra na Svjetskom prvenstvu, bilo je pjesme, svirali su Mejaši, od “Nije u šoldima sve“ do jednog od zagorskih hitova “Pod brajde“.

  Na ugodnom pikniku našli su se ministar Zdravko Marić, suprug predsjednice RH Jakov Kitarović, savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović Tomislav Madžar, HNS-ovi ljudi Marijan Kustić, Nenad Horvatić, Stjepan Merkaš i mnogi drugi, a bilo je govora o svemu. O veličanstvenom uspjehu u Rusiji, velikom slavlju u domovini...Zlatko Dalić otkrio je puno toga, kao i ime igrača kojih mu je bilo najviše žao u Rusiji.

  Je li vas stvarno uhvatio strah kad ste držali Domagoja Vidu na autobusu?

  - U jednom je času to otišlo predaleko, a počela je padati kišica pa je bilo sklisko. Bilo je opasno, pogotovo u Savskoj. Svi smo pazili jedni druge, Subašić je jednom spasio Vidu, poletio je bio dolje. Te ti stvari pokazuju da je to to. Iza nas je 55 dana punog respekta i tolerancije. Nije bilo lako Badelju i Ćorluki. Milan je bio kod mene u prvoj postavi, a spletom okolnosti nije igrao. Rekao sam mu “sorry, tako je ispalo”. Njega mi je najviše žao. Brozović je igrao sjajno. Vedran je shvatio da Lovren i Vida odlično funkcioniraju. Po pitanju odnosa i zajedništva napravio sam tri sastanka.

   

  Kazao je da je Pivarić protiv Danske sam rekao da će pucati jedanaesterac, a Rebić da neće.

  - Nikad ne odredim unaprijed tko će pucati, to se dogovorimo kad vidimo tko je najsposobniji u tom trenu. Luki sam s Danskom rekao da mora pucati, biti vođa, ali i da nisam, sâm bi to napravio.

  Najviše ga je emotivno ispraznila upravo Danska.

  - Da smo ispali, što bismo napravili, ništa.

  Nakon Islanda je bilo pitanja zašto Lovre Kalinić nije prvi golman.

  - Nisam bio u dvojbi jer bih onda počeo lutati. Kalinić je vrhunska kvaliteta, ali da sam maknuo Subašića, a da se Kaliniću dogodila pogreška, onda bih izgubio obojicu. Drago mi je da su svi igrali, osim Livakovića.

  Po imenima je sastav bio kao prije, jedino je novo ime Rebić.

  - Rekao sam još u Americi da je to to. Zvao sam Niku Kovača više puta, njega je on spasio i preporodio. Rebić je donio energiju, snagu, brzinu, borbenost. Kad prvi blok, on i Mandžo, tako igra obranu, onda to povuče i druge. Lovren i Vida bili su odlični, ali i zato što nije puno toga došlo do njih.

  Iz drugih medija