Facebook
VISOKI KRITERIJI ZA VATRENE

ODMARALIŠTE U BRDIMA, ILI DVORAC POKRAJ MORA? Od Moskve je HNS za kamp na SP-u definitivno odustao, a evo između koje dvije lokacije se 'lome koplja'!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. prosinac 2017. 13:01

Kamp Vatrenih bit će kraj St. Peterburga ili Kalinjingrada, to je definitivno. FIFA-in konačni rok za prijavu hotela u kojem će biti baza reprezentacijama na Svjetskom prvenstvu je 16. prosinca. Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i team-managerica Iva Olivari vratili su se u ponedjeljak u Rusiju kako bi pogledali destinacije i ocijenili koja najviše odgovara.

HNS je definitivno odustao od Moskve, iako je ona bila u jednom trenutku favorit. Razlog je jednostavan - više u tom velegradu nema niti jedne odgovarajuće baze, sve su zauzete. Ostale su samo opcije koje nisu zadovoljile kriterije. Trening centri klubova, kao što je Lokomotiv, nemaju pravi hotel, a niti u blizini nije ponuđen luksuzniji koji bi bio na razini nogometne reprezentacija na Svjetskom prvenstvu.

Kad se pogleda u brošuru, pokraj St. Peterburga nalaze se tek dva kampa jer još tri su u samom gradu. Jedan su uzeli Englezi, a njihovi mediji sarkastično ga opisuju kao “kraj svijeta“. Drugi koji je ostao zove se Woodland Rhapsody Resort, 60 kilometara od St. Peterburga, na pitoresknom jezeru, kraj šumice, u selu Iličevo. Ima bazen, fitness, po fotografijama izgleda kao kakvo odmaralište u brdima, ne najvišeg ranga. Sa četiri zvjezdice. Teren za trening je udaljen 13 kilometara, a zračna luka 80 kilometara.

Kalinjingrad nudi samo jednu bazu, to je Falke Resort, također za četiri zvjezdice. Prednost mu je što je teren za treninge na 800 metara, do zračne luke ima 41 kilometar. U tom gradu Vatreni igraju prvu utakmicu. Nije u samom Kalinjingradu nego Svetlogorsku. Riječ je od zgradi izrađenoj kao dvorac, 400 metara od mora.

Linker
19. travanj 2024 23:34