CROPIX
VELIKI TALENT

ON ĆE USKORO BITI MEĐU VATRENIMA? BIVŠI DINAMOV TRENER U BJELIČINOJ MOMČADI PRONAŠAO DRAGULJA Poznati strateg tvrdi: 'On će jako daleko dogurati!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. prosinac 2018. 15:50

Ilija Lončarević je dakle, nakon Bore Perkovića u Interu, prvi primijetio kvalitete Mislava Oršića i vjerovao mladiću koji je tada bio tek na pragu punoljetnosti. Kada danas pitate Lončarevića, nije iznenađen Oršićevim napretkom.

- Meni to ništa nije čudno jer znam Mislavove mogućnosti. Već je tada, kao mladić, bio fokusiran isključivo na nogomet, na napredak, na rad; želio je učiti i biti sve bolji. Meni je izuzetno drago da je on pokazao ono što i ja često tvrdim, da igrači ne postaju pravi isključivo s 18-19 godina, već da postoji i drugačiji put, da kvaliteta može isplivati i nekoliko godina kasnije ako si pravi karakter. On je baš to, izuzetan karakter - govori Lončarević, koji o Oršiću ima jako visoko mišljenje.

Zagreb, 240718.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - Hapoel Beer-Sheva FC.
Na fotografiji: Mislav Orsic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
Oršić

- Pratio sam njegov napredak i u Koreji, imao sam informacije da mu ide dobro, ali, iskreno, nisam znao da će doći u Dinamo. Pokazalo se to kao dobar potez, i za njega i za Dinamo. Brzo se nametnuo, pokazao kvalitetu i taj karakter, a vjerujem da će, kad se još više opusti, biti još i bolji. Recimo, mislim da može zabijati više nego što je dosad zabio, ali doći će i golovi.

Znači, ovo nije Oršićev limit, vrh, u budućnosti ćemo gledati još boljeg igrača?

- Siguran sam u to. Pa njemu je tek 26 godina, a zahvaljujući svom odnosu prema nogometu, svom fokusiranju na igru i rad, on ima pred sobom još dosta godina profesionalizma. Osobno, vjerujem da će Oršić još jako daleko dogurati u karijeri, recimo, za oko godinu dana mogao bi biti u reprezentativnom krugu. On tu kvalitetu ima, a kažem, u Dinamu će još više napredovati, realno je da će dostići reprezentativnu razinu - zaključio je Lončarević.

Linker
18. travanj 2024 21:22