Screenshot
BIVŠI VATRENI OTKRIVA

'ON JE BUDUĆNOST HRVATSKE REPREZENTACIJE! DEFINITIVNO MOŽE ZAUSTAVITI BALEA' Tko je zapravo najveće iznenađenje na popisu Zlatka Dalića?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. svibanj 2019. 17:20

Dakle, Dario Melnjak, najveće iznenađenje izbornikova popisa za veći dio javnosti. Iako je i ranije bilo nekih naznaka da ga stožer prati, da su njegove igre u Turskoj došle do očiju Zlatka Dalića i suradnika. Ali, ipak je određeno iznenađenje činjenica da je prvi poziv dobio za ovako važnu utakmicu.

Tko je, zapravo, Dario Melnjak. Momak iz Nedeljanca, kojega znamo iz Slavena Belupa, imao je neobičan nogometni put do reprezentacije. Bio je i u belgijskom Lokerenu, pa azerbajdžanskom Neftčiju, ponovo u Lokerenu, bilo je tu i posudbi i transfera, a na kraju je iz Lokerena otišao u Domžale bez odštete. Tamo je igrao dobro, zimus prešao u turski Rizespor i eto ga uz bok Modriću i ostalima.

Nema sumnje da je iza njega odlična sezona, u Domžalama je u pola sezone zabio šest golova uz tri asistencije, a ovog proljeća je uz četiri gola u Rizeu imao i dva dodavanja za gol. Za lijevog beka - nije loše?

- Dario Melnjak je odigrao odličnu polusezonu, napravio odličan posao. Za mene nije iznenađenje što je dobio poziv, vidjet ćete, on je igrač koji može pomoći reprezentaciji - govori Stjepan Tomas, koji je u Rizesporu pomoćnik Okanu Buruku.

Buruk, Tomas i ekipa napravili su uistinu sjajne stvari u tom turskom klubu. Naime, preuzeli su ga jesenas kad su ga mnogi već otpisali, ostanak u Superligi činio se nemogućim, a kolo prije kraja drži deveto mjesto s bodom ispred Fenerbahčea.

- Stvarno smo izvukli maksimum iz momčadi, krenuli smo s 12 bodova, bili već otpisani, sad imamo 41 bod. Piše se svašta po turskim medijima, možete pročitati da o Okanu Buruku razmišlja i Bešiktaš i još neki klubovi, ali imamo ugovor ovdje, vidjet ćemo što će biti.

Slično je i s Melnjakom, navodno je i on "zaludio" Tursku i mogao bi prijeći u neki od zvučnijih klubova?

- Svojim je igrama sigurno privukao interes, no u ovom trenutku ne znam što će donijeti prijelazni rok.

Otkrio je Tomas da je o Melnjaku razgovarao s Dalićevim pomoćnikom Ivicom Olićem.

- Čuli smo se Olić i ja, rekao sam mu u Melnjaku sve što ga je zanimalo. Vjerujte, radi se o igraču koji tijekom utakmice ima velik broj ponavljanja, zabio je i dosta golova, što znači da je opasan prema naprijed, ali istovremeno ima i defanzivne navike, odlično odrađuje i taj segment. On nije rješenje samo za sad, već i za budućnost reprezentacije.

Kaže Tomas da Hrvatska može mirno spavati, pa čak ako će kojim slučajem po toj njegovoj strani, odluči li tako Ryan Giggs, zaigra siguran sam da se radi o igraču koji ima kvalitetu za reprezentaciju. I da će to i pokazati - zaključio je Tomas temu "Melnjak".

Linker
21. travanj 2024 08:43