Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
TEŠKA ODLUKA

OPROŠTAJ NAJDUGOVJEČNIJEG ČLANA HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE Nakon 23 godine napušta Vatrene: 'Smatram da je sada pravi trenutak za odlazak'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2019. 15:10

Prof. dr. Boris Nemec, jedan od najvećih strčnjaka na području sportske medicine, odlučio je nakon više od 20 godina napustiti svoju ulogu u stožeru Vatrenih.

"Smatram da je sada pravi trenutak za odlazak, koliko god da mi je teško napustiti aktualni stožer na čelu s izbornikom Dalićem nakon svega što smo napravili i doživjeli u Rusiji. U fazi sam života kada trebam posvetiti više vremena obitelji, pa uz puno obveza koje imam u svojoj klinici nije lako pratiti i ritam reprezentacije. Uostalom, bio sam tu 23 godine, vrijeme je za nove snage - a u Hrvatskoj ima dosta sposobnih liječnika", izjavio je prof. dr. Nemec, stoji na službenoj web-strani HNS-a.

Boris Nemec
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Boris Nemec

"U nogometu sam od malih nogu i mogao sam samo sanjati da ću kao liječnik imati priliku toliko toga doživjeti s hrvatskom reprezentacijom. Zauvijek ću pamtiti dvije medalje sa svjetskih prvenstava u Francuskoj i Rusiji, ali i stotine utakmica, pobjeda i poraza, putovanja i druženja te brojne sjajne nogometaše, trenere i kolege s kojima sam radio. To su prijateljstva i uspomene za cijeli život", dodao je Nemec, koji je bio član stručnog stožera Vatrenih od travnja 1996. godine.

Kao liječnik reprezentacije sudjelovao je na svim dosadašnjim europskim i svjetskim prvenstvima na kojima je nastupala hrvatska reprezentacija.

Linker
23. travanj 2024 21:06