Zagreb, 040917.
Aerodrom Pleso, Zracna luka Franjo Tudjman.
Odlazak nogometnih reprezentativaca na ogled s turskom reprezentacijom u sklopu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Rusiji.
Na fotografiji: Ante Cacic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

OBRAĆANJE JAVNOSTI

OPROŠTAJNO PISMO ANTE ČAČIĆA 'Ostat će mi žal što s reprezentacijom neću imati priliku krenuti po dobar rezultat u Rusiji. Daliću čestitam...''

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 07.10.2017. u 16:28

 • Remi s Finskom (1:1) na Rujevici bila je kap koja je prelila čašu i presudila Anti Čačiću kao hrvatskom nogometnom izborniku.

  Naslijedio ga je Zlatko Dalić, a Čačić se putem HNS-a priopćenjem obratio javnosti.

  Isto prenosimo u cjelosti.

  "Od početka izborničkog mandata govorio sam da niti jedan pojedinac ne može biti ispred interesa reprezentacije, pa tako ni izbornik. Razumljivo je da smo svi nezadovoljni rezultatima koje je reprezentacija ostvarila u posljednja četiri mjeseca čime je kompromitirala svoje šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

   

  Bez obzira na raznorazne objektivne otežavajuće okolnosti u ovom razdoblju koje su imali utjecaj na naše rezultate, svjestan sam odgovornosti izborničke pozicije i kroz tu prizmu doživljavam odluku vrha Saveza.

  Zahvalio bih čelnicima HNS-a na povjerenju - uistinu mi je bila velika čast biti izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije. Pamtit ću puno lijepih trenutaka, posebice s Eura 2016. na kojem smo razveselili sve dobronamjerne navijače i ljubitelje hrvatskog nogometa. Nažalost, nismo bili pravi u protekle četiri utakmice i ostat će mi žal što s ovom reprezentacijom neću imati priliku krenuti po dobar rezultat u Rusiji", napisao je Čačić.

   

  Želim zahvaliti svim igračima na kvalitetnoj suradnji - bilo mi je zadovoljstvo voditi momčad takve kvalitete u kojoj egzistiraju uistinu dobri, pozitivni momci. Naši reprezentativci s velikim ponosom i strašću nose hrvatski dres - nitko im to ne smije i ne treba dovoditi u pitanje. Međutim, nije im lako funkcionirati u postojećem okruženju.

  Zahvaljujem i svim članovima užeg i šireg stožera koji su uložili svoje znanje i veliki trud za uspjeh reprezentacije, a hvala i navijačima te predstavnicima medija koji su pozitivno, konstruktivno i s ljubavlju prema reprezentaciji pratili Vatrene.

  Novom izborniku Zlatku Daliću čestitam na imenovanju, a njemu i reprezentaciji želim puno sreće u Kijevu s nadom da ću iduće ljeto zajedno s drugim navijačima gledati Hrvatsku u Rusiji", zaključio je Čačić.