CROPIX
VRHUNAC KVALIFIKACIJA

OSIJEK ILI RIJEKA, PITANJE JE SAD? Slavonci ne mogu vjerovati da će ostati bez najvažnije utakmice Hrvatske: Inzistiramo da se igra u Gradskom vrtu!

GDJE S FINSKOM Dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović još se nada reprezentaciji, no mnogo toga ukazuje da će se kvalifikacijska utakmica 6. listopada na kraju ipak igrati u Rijeci
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. rujan 2017. 23:21

U petak će čelnici Hrvatskog nogometnog saveza odlučiti koji će grad biti domaćin utakmice Hrvatska - Finska 6. listopada u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Riječka Rujevica ima bolji travnjak, zbog čega se počelo razmatrati da se ogled preseli iz Gradskog vrta na Kvarner, s čim se već složio i suparnik iz Skandinavije.

Prognoza nije loša

Mnogo toga ukazuje na to da će tako na kraju i biti. No Osječani silno žele opet ugostiti Vatrene, dopredsjednik HNS-a i prvi čovjek nogometa u Osječko-baranjskog županiji Ante Vučemilović-Šimunović rekao nam je:

- Što se tiče nas, Županijskog saveza i Osijeka, mi inzistiramo da se igra u Gradskom vrtu i učinit ćemo sve da teren budu u najboljem mogućem stanju. Isto sam tako svjestan da navijači iz Slavonije jako žele reprezentaciju u Osijeku. Ali naravno, protiv više se sile ne može, tako da će se sve znati u petak.

Nije se htio izjasniti ima li, po njemu, ovog trenutka veće šanse Rijeka ili Osijek. Gradski je vrt jedan od starih stadiona na kojima tijekom jeseni teren vrlo često bude blatnjav, čak i ako nema velikih kiša. Vremenska prognoza za listopad nagovještava pretežno sunčano vrijeme u tom kraju države, iako će do kraja rujna još biti padalina.

Prema informacijama iz HNS-a, razlog za pokretanje inicijative da se susret preseli na Rujevicu jest želja da se izbjegne scenarij sličan Kosovu u Maksimiru, ali ne samo to; budući da se očekuje da će Finci igrati defenzivno, da će trebati lomiti njihov bedem, lakše je to napraviti na kvalitetnom travnjaku, gdje lopta ide brže. Usto, samo tri dana poslije slijedi susret u Kijevu, s Ukrajinom, koji bi trebao odlučivati o plasmanu na SP. Naravno da bi se igrači više istrošili na teškom terenu nego na terenu pogodnijem za igru.

Nezgodno za mnoge

Objektivno, o tome je HNS trebao razmišljati već ranije, i prije negoli je tu utakmicu dao Osijeku. Dakako da nije jednostavno nekome uzeti domaćinstvo, a nije zgodno ni brojnim navijačima - pa i novinarima - koji su već isplanirali put iz Osijeka u Kijev. No to su odlučujući dvoboji i treba napraviti što je najbolje za reprezentaciju.

Može li Osijek u petak podastrijeti jamstva da će travnjak biti na visokoj razini, to je glavno pitanje. Ako ne bude mogao to učiniti, očito je da će doći do selidbe u Rijeku. Pričekajmo...

Rezultati by SofaScore

Linker
17. travanj 2024 09:27