MADRID, SPAIN - APRIL 18: Referee Viktor Kassai in action during the UEFA Champions League Quarter Final second leg match between Real Madrid CF and FC Bayern Muenchen at Estadio Santiago Bernabeu on April 18, 2017 in Madrid, Spain. (Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

NIJE DAO RUKU VATRENIMA

OSIM SLABIJEG IZDANJA VATRENIH I MAĐARSKI SUDAC POD POVEĆALOM Kassai je oštetio Hrvatsku: Ovo su ključne odluke koje su usmjerile tijek susreta!

AUTOR:
  • Dražen Kuzmanić

 • OBJAVLJENO:
 • 06.09.2017. u 22:48

 • Mađarski sudac Viktor Kassai ozbiljno je oštetio Hrvatsku na utakmici s Turskom i tako izravno utjecao na rezultat. Već se pisalo da je on jedan od glavnih krivaca što se uopće počelo razmišljati o videotehnologiji za pregledavanje spornih situacija, koja još nije postala uvjet, ali se koristi u nekoliko liga te ju je FIFA već koristila na Svjetskom klupskom prvenstvu i na Kupu konfederacija.

  Da se ta tehnologija koristi i u kvalifikacijama, Hrvatska bi dobila kazneni udarac na startu utakmice zbog igranja rukom Tosuna koji je trebao biti i isključen.

  Kassai to jednostavno nije vidio, a nije ni pomoćnik Toth, a uzalud mu što je utakmicu izuzev toga vodio jako dobro i autoritartno dodjeljujući ispravno stegovne mjere uz ujednačen kriterij i pokazujući smisao za puštanje igre kada je to trebalo.

   

  Turci su bili oštećeni u Harkivu, digli su veliku buku s razlogom, a sada im je Kassai dao ruku, odnosno nije je vidio što je tijek utakmice odnijelo u drugi pravac.