Zlatko Dalić
 Catherine Ivill/Getty Images / Getty Images
POTVRDA IDUĆEG TJEDNA

OTKRIVAMO DETALJE DOGOVORA SA ŠUKEROM: ZLATKO DALIĆ VODIT ĆE HRVATSKU DO 2020.! Novi izbornik dobit će plaću kao i Ante Čačić - 60 tisuća € mjesečno?

BIJELI DIM Predsjednik HNS-a i izbornik hrvatske A reprezentacije pružili ruke oko uvjeta daljnje suradnje. Ipak, enigma je ostala izbornikova plaća
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. studeni 2017. 14:25

Zlatko Dalić više neće biti izbornik bez ugovora, objavio je HNS. Davor Šuker i on jučer su dogovorili da i dalje vodi Vatrene, ali Savez je javnosti ponudio tek okvirnu informaciju. “Predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su se oko uvjeta daljnje suradnje na sastanku održanom u sjedištu Saveza pa će tako Dalić povesti hrvatsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji”, stoji u priopćenju.

Sljedeći tjedan taj sporazum mora verificirati Izvršni odbor HNS-a, tek nakon toga ugovor će biti potpisan, zato HNS nije htio objaviti nikakve detalje, čak niti koliko će trajati. Kako je vijest “polovična”, tjerala je novinare na dodatna istraživanja, tako smo doznali: Šuker i Dalić dogovorili su da dobije ugovor do kraja Eura 2020. godine, dakle nakon Rusije za još jedan ciklus, što je i normalno, ali ostalo je u zraku koliku će imati plaću. Dalić prvi put, otkako je izbornik, jučer nije bio na dispoziciji za razgovore s novinarima, a u i HNS-u po tom pitanju muk.

Kako HNS nije demantirao da je Ante Čačić imao plaću 60.000 eura mjesečno, logično je da toliko dobije i Dalić jer i po referencama, kao trener koji je bio finalist Azijske lige prvaka i tamo zarađivao 1,5-2 milijuna dolara godišnje, i po sjajno spašenim kvalifikacijama za Rusiju, svakako je zaslužio maksimalno uvažavanje Saveza.

Je li ta cifra uopće definirana? Između Šukera i Dalića zacijelo jest, ali tek treba pričekati potvrdu. Ipak Šuker ne može sam to potpisati dok ne dobije zeleno svjetlo. OK, više puta je Dalić kazao da u Hrvatsku nije stigao zbog novca, ali nije objektivno da mu HNS ponudi pola manje nego što je davao Čačiću. Jer razgovarajući s pojedinim ljudima iz Saveza minulih dana znali smo čuti - 30 tisuća ili 40, tako nešto bi Dalić mogao dobiti.

Nije to malo, međutim postavili su drugačije standarde koje bi sada trebali slijediti. Ne tvrdimo da neće, ali ostala je enigma. Naravno da izbornik koji ima rejting mora cijeniti sebe i svoj rad. No, na kraju njegov novac je njegova stvar. Za Hrvatsku je bitno jedino kakav će posao napraviti u Rusiji i kasnije. Realizira li na SP-u goleme ambicije pljuštat će mu ponude sa svih strana. I to višemilijunske.

Tko uz Olića i Mrmića

Na kraju će mu ostati definirati stručni stožer, uz Ivicu Olića i Marjana Mrmića. Svakako mu treba barem još jedan pomoćnik i kondicijski trener. To minimalno. No, kako je sam kazao, odluke o tome ima vremena donijeti, prve pripremne utakmice za Rusiji bit će tek na proljeće.

Dalić, brojke

2020. godina u kojoj će završiti ugovor Dalića i HNS-a

60 tisuća eura mjesečna je plaća koju bi trebao imati Dalić

3 utakmice odradio je Dalić kao v.d. hrvatski izbornik

Linker
18. travanj 2024 17:58