Foto: Ante Cizmic / CROPIX
ŠTO STOJI IZA OTKAZA

EVO ZAŠTO DALIĆ NIJE ŠOKIRAN RAKITIĆEVIM OTKAZOM, LIJEČNIK REPREZENTACIJE OTKRIO ISTINU Raketa se ekspresno vratio kući i poslao poruku Hrvatskoj

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. studeni 2019. 09:10

Ivan Rakitić pojavio se na ručku s reprezentativnim suigračima u zagrebačkom hotelu Capital i tijekom poslijepodneva vratio se kući.

- Ja mu nisam dopustio da igra, to je ponekad nezahvalna uloga liječnika. Nema nikakvog mjesta bilo kakvim manipulacijama oko njegove ozljede - kazao nam je liječnik Vatrenih Zoran Bahtijarević dodajući:

- Rakitić je inzistirao da ostane, rekao mi je da je spreman zaigrati danas na selu za Pajde, njihov obiteljski klub, kamoli ne za reprezentaciju, međutim njegova je Ahilova tetiva izrazito upaljena i bolna, ne bi imalo smisla da smo ga zadržali.

Bahtijarević je konstatirao:

- Radi se o Rakitićevoj staroj ozljedi koju vuče još od Svjetskog prvenstva, a sada je eskalirala.

Raketa se nakon povratka u Španjolsku oglasio na Instagramu te poslao poruku suigračma i navijačima.

"Idemo vatreni, zajedno smo jači! Neka gori Rujevica, idemo do eura. #iznadsvihhrvatska", napisao je Rakitić.

Rakitić se vratio u državni sastav nakon što je propustio dvije akcije, u lipnju i rujnu, igrao je s Mađarskom u Splitu od prve minute, a u Cardiffu s Walesom ušao u drugom poluvremenu, nakon ozljede Matea Kovačića. Već se treći put dogodilo da je otkazao dan prije okupljanja, no ovom prilikom se pojavio pred liječnicima Vatrenih, pogledali su nalaze i tetivu i nisu imali dvojbe da neće biti spreman do subote.

Dojam je da za izbornika Dalića to nije šok, da ga ionako nije vidio u početnoj postavi. Rakitić je velikan hrvatskog nogometa, ali u tekućoj sezoni on je žrtva Barcelonine politike koja ga je prekrižila i forsira neke druge, u pravilu mlađe igrače. Trener Ernesto Valverde često mu ne daje šanse, igrao je tek jednom u startnih 11, a u subotu sa Celtom nije mu dao ni minutu.

Nikola Vlašić odigrao je odličnu utakmicu sa Slovačkom u Trnavi, bio je strijelac i protiv Walesa, i bez obzira što njegov dres nije Barcelonin nego CSKA, ovog je časa u boljoj formi i tonusu, i gotovo smo sigurni da bi mu Dalić dao prednost pred Rakitićem, čak i da ovaj nije prijavio ozljedu. Hrvatska ima i drugu utakmicu, s Gruzijom u Puli, u utorak 19. studenoga, no kad već ne može biti u kadru sa Slovačkom, ima logike da se vrati u Barcelonu. Tako će u ovom ciklusu biti na 50 posto nastupa, na četiri od osam utakmica.

Mateo Kovačić se također diže, i njegovo je pravo nadati se minutaži, pogotovo nakon pohvala Franka Lamparda u Chelseaju. Luka Modrić i Marcelo Brozović su sigurni, njih dvojica trebaju odraditi veliki posao, a Vlašić je najvjerojatnije do njih. Svako drugo rješenje, poznavajući kako Dalić rezonira, bilo bi iznenađenje. Koliko god Kovačić držao da ima argumente da njegovo ime bude na listi startera. To bi značilo da će Vlašić igrati ispred Modrića i Brozovića, Vatreni će djelovati u formaciji 4-2-3-1. Možda privuku dobre vibracije iz Slovačke gdje je taj sustav jako kvalitetno funkcionirao.

Linker
19. travanj 2024 07:10