Dalić i Vatreni
Getty Images, reuters, sn ilustracija / Getty Images, reuters, sn ilustracija

NI NOKAUT FAZA NE ČINI SE BLIZU

OVA PROGNOZA NEĆE SE SVIDJETI DALIĆU I VATRENIMA 'Hrvatska ima 0,2 posto izgleda za osvajanje SP-a!' U društvu smo Srbije i Senegala, evo i favorita

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 17.05.2018. u 17:23

 • Hrvatski nogometaši imaju 0,2 posto izgleda za osvajanje naslova svjetskih prvaka na skorašenjem SP-u u Rusiji, a prvi favoriti su Nijemci sa 24 posto izgleda za obranu naslova osvojenog 2014. u Brazilu, zaključili su analitičari švicarske UBS banke nakon upotrijebivši alate kojima se služe u svojim predviđanjima kretanja cijena na svjetskim ekonomskim tržištima.

   

  Hrvatska reprezentacija je po izgledima za trijumf u Rusiji svrstana u istu skupinu s reprezentacijama Srbije, Senegala, Islanda i Južne Koreje). Naše nogometaše neće ohrabriti ni prognoza da za ulazak u finale imaju 0,9 posto izgleda, za polufinale 4,4 posto, za četvrtfinale 15 posto, a za plasman u nokaut fazu 24,7 posto.

  Zagreb, 091117. Stadion Maksimir.
Utakmica dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., Hrvatska - Grcka. Na fotografiji: Slavlje nogometasa nakon gola.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
  Foto: Goran Mehkek / CROPIX
   

  Prognoza UBS-ovih analitičara temelji se na statističkom modelu u kojem su korišteni rezultati s prethodnih pet završnih turnira SP-a, procjena snage momčadi prema igračima koji bi trebali zaigrati u Rusiji, kao i rezultati iz kvalifikacija.

  Osim Njemačke, kvantitativna metoda analitičara, koji raspolažu najvećim portfeljom na svijetu, najbolje izglede za osvajanje pobjedničkog trofeja u Rusiji dala je Brazilu (19,8 posto) i Španjolskoj (16,1 posto).

  "Njemačka i Brazil imat će lagan posao na početku, dok Španjolska u skupini, već na startu, ima za suparnika Portugal, aktualnog prvaka Europe", izjavio je šef UBS-ova odjela za raspodjelu imovine na progresivnim tržištima Michael Bollinger.

  dfjdfghjfghjfghjfghj

  Prema ovoj analizi Engleska, Francuska, Belgija i Argentina su reprezentacije koje se nalaze u drugom krugu favorita.

   

  "Sudbina Argentine će umnogome ovisiti o formi njihovih najvećih zvijezda, što je, prema našem mišljenju, nepredvidiv faktor i teško ga je obuhvatiti našom kvantitativnom metodom", zaključio je Bolliger.

   

  Iz drugih medija