Srdjan Stevanovic/Getty Images / Getty Images
KAKO JE IVICA OLIĆ MOGAO...

OVAKO NEŠTO U HRVATSKOJ JOŠ DONEDAVNO NISMO MOGLI VIDJETI Lovren ne igra za Vatrene, a odigrao je cijelu utakmicu za Liverpool

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. listopad 2017. 15:23

Dejan Lovren odigrao je u nedjelju cijelu utakmicu za Liverpool na gostovanju u Newcastleu. Tako je nastavio s kontinuitetom igara. Lovren se žali da bolove u leđima, zbog čega prije i nakon svake utakmice pije tablete te je najavljeno da danas neće doći na okupljanje reprezentacije u As.

No, kako se radi o odlučujućim utakmicama za plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvu, pri čemu je u pitanju budućnost nacionalne vrste, dakle važnijim dvobojima od jednog ligaškog nastupa Redsa, koje ne preskače, povlači se pitanje što bi se iza grma moglo kriti.

Zašto Lovren stisne zube za Liverpool, a sam je najavio da to vjerojatno neće moći za reprezentaciju. Iako ga Čačić nije otpisao, nego će čekati hoće li se možda ipak naknadno priključiti. Radi li se o repovima njegova odnos s Antom Čačićem, koji ga nije vodio na Euro prošle godine? Makar obojica tvrde da je to izglađeno. Ili se boji da ne krene po zlu, pa on kao stoper ne postane krivac, a budući da nije posve fit uvijek je veća opasnost od pada koncentracije? Ili jednostavno klub koji ga plaća ima prioritet.

"Dejan Lovren ima problema s leđima, a u Liverpoolu ga tjeraju da igra bez treninga i pod tabletama. Treba mu određeno vrijeme da se oporavi. Neće konkurirati za utakmicu s Finskom, a vidjet ćemo hoće li moći biti u konkurenciji za Kijev", objasnio je izbornik Ante čačić na okupljanju reprezentacije u ponedjeljak.

Činjenica da bilo koji igrač, Lovren ili tko drugi, redovno nastupa za klub, dvaput tjedno, a otkaže reprezentaciji, pojava je kakvima još donedavno nismo svjedočili. Postojao je jak kult reprezentacije kojoj se nije otkazivalo. Koliko je puta Ivica Olić nosio vatreni dres i igrao pod tabletama!

Lovren je jučer odigrao dobro, na kraju je spasio bod Redsima, istina rukom, ali bila je napucana, pa se arbitar nije oglasio.

Linker
19. travanj 2024 09:22