GettyImages / GettyImages
REAGIRAO I 'NAŠ HAJDUK'

'PA NIJE HRVATSKA SAMO ZAGREB I SLAVONIJA' Dugo se čekala ovakva jaka zajednička poruka najvećih imena hrvatskog nogometa: 'Drago mi je radi djece...'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. lipanj 2019. 23:28

Sljedeću domaću utakmicu kvalifikacija za Euro 2020. godine protiv Mađarske hrvatska nogometna reprezentacija igrat će 10. listopada na Poljudu, odlučio je u četvrtak Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza. Odluka HNS-a sportska je tema dana u Hrvatskoj, javnost je poprilično podijeljena, ali ne i hrvatski reprezentativci.

I izbornik Zlatko Dalić inzistirao je na Splitu, to nikad nije krio, njegove riječi 'I ja i igrači želimo Poljud na kojem će se oriti ‘Hrvatska!' poznate su svima.

Potvrdio je to danas i Luka Modrić koji je na zagrebačkoj Šalati sudjelovao u humanitarnom turniru Gem, set, Hrvatska.

Moskva, Rusija, 110718.
Stadion Luznjiki.
FIFA World cup Russia 2018.
Nogometna utakmica polufinala svjetskog nogometnog prvenstva Rusija 2018, Hrvatska - Engleska.
Na fotografiji: Hrvatska pobijedila Engleze i usla u finale Svjetskog prvenstva sa 2:1, slavlje, Luka Modric
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

"To je lijepa vijest. Željeli smo se približiti Splitu, reprezentacija ondje treba često igrati, očekujemo pravu podršku i da ne bude nikakvih nereda ni zbivanja koja ne priliče nogometu. Nadamo se da će ta utakmica biti u svakom smislu uspješna, pogotovo rezultatski", rekao je kapetan.

Nakon što je pobijedio na Šalati, i Mario Mandžukić je prokomentirao odluku da reprezentacija ponovo zaigra u Splitu.

"Puno sam pričao o tome i mogu se samo ponoviti: Hrvatska je veća od nas i trebamo igrati u svim gradovima. Nadam se da će atmosfera biti ista kao u Osijeku. Moja poruka navijačima je zajedništvo, isto onakvo kakvo je bilo na SP-u. Tada će nam svima biti ljepše", rekao je Mandžo.

Dejan Lovren, odnedavno europski klupski prvak i standardni prvotimac Vatrenih u svom je stilu objasnio što Split znači za Hrvatsku.

"Iskreno, prvi put čujem, ali drago mi je, dapače. Slažem se s onim što je govorio izbornik Dalić, da Hrvatska nisu samo Zagreb i Slavonija. Želja nam je igrati po cijeloj Hrvatskoj, uvjeren sam da će nas Split pozdraviti i svim srcem bodriti u toj važnoj utakmici", objasnio je Lovren.

I Mate Bilić nekoć je nosio dres Vatrenih, a u listopadu će kao navijač bodriti Kockaste s poljudskih tribina.

"Drago mi je da reprezentacija napokon dolazi igrati u Split. Prvenstveno mi je drago radi moje djece, radi sve djece koja će uživo moći vidjeti utakmicu hrvatske reprezentacije u Splitu. Nedavno sam s djecom bio u Omišu, gledao sam s kakvim oduševljenjem prate Vatrene, i zato sam silno radostan", kazao je Bilić i dodao:

"Nadam se da ovo neće biti jedna utakmica, da će dolazak reprezentacije Hrvatske u Split postati uobičajena stvar, događaj na koji nećemo ponovno čekati godinama".

NAŠ HAJDUK: 'Hajdukove prijedloge u smjeru poštenja nitko nije ni razmotrio, a kamoli proveo'

Nakon objave HNS-a da će se susret Hrvatska - Mađarska igrati u Splitu, kratkim priopćenjem oglasila se i udruga Naš Hajduk.

“Maćehinsko ponašanje HNS-a, izbjegavanje Splita i ignoriranje Dalmacije i Hajduka traje već dvadesetak godina. Nesumnjivo je da postoji veliko nezadovoljstvo time, te da ispašta i reprezentacija. Sve što tražimo je poštena i ravnopravna liga, micanje kriminalaca i korumpiranih nogometnih sudaca, uređen savez i čist nogomet. Ne vidimo tko može biti protiv toga i nevjerojatno je da nekoliko suvislih i konkretnih prijedloga u smjeru poštenja nitko nije ni razmotrio, a kamoli proveo. Domoljublje Hajdukovih navijača nitko nema pravo dovoditi u pitanje i svakoga tko to čini smatramo pijunom kriminalnih struktura koje sustavno uništavaju hrvatski nogomet”, poručili su iz Našega Hajduka. (dku)

Linker
25. travanj 2024 01:00