REUTERS/David Klein
PAO DOGOVOR

PALA KONAČNA ODLUKA! VATRENI SE NAKON ČETIRI GODINE VRAĆAJU U SPLIT I TO Šuker i Izvršni odbor HNS-a ispunili želju Zlatku Daliću i reprezentativcima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2019. 14:25

Hrvatski nogometni savez (HNS) i službeno je potvrdio: Utakmica europskih kvalifikacija između Vatrenih i Mađarske bit će odigrana u Splitu.

"Hrvatska će 10. listopada s početkom u 20:45 sati ugostiti Mađarsku na stadionu Poljud u Splitu. Takvu je odluku jednoglasno donio Izvršni odbor HNS-a te će Uefi prijaviti Split kao domaćina jedne od ključnih utakmica kvalifikacijskog ciklusa za EURO 2020", stoji u službenom priopćenju HNS-a, objavljenom na njihovoj web-stranici.

HNS-ovom objavom tako su riješene sve nedoumice oko toga gdje će se igrati protiv Mađara. I sam izbornik Dalić proteklih je dana otvoreno govorio kako Vatreni žele igrati i Splitu, a sada je potvrđeno da će se to i dogoditi.

Split, 220312.
Poljud. 
Stadion u obliku otvorene skoljke nazvan Poljudska ljepotica sagradjen je 1979. godine. Autor projekta je arhitekt dr Boris Magas iz Rijeke.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Bašić / HANZA MEDIA
Poljudska ljepotica

Posljednja utakmica koju su Vatreni odigrali u Splitu bila je ona protiv Italije 12. lipnja 2015. godine koju je obilježila iscrtana svastika na poljudskom stadionu.

Podsjećamo, Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) kaznila je tada HSN oduzimanjem jednog boda u natjecanju kvalifikacija za EURO 2016., zbog 'rasističkog ponašanja', 100.000 eura, kao i igranjem dvije iduće domaće utakmice u UEFA-inim natjecanjima bez gledatelja.

Nakon pobjede protiv Walesa u Osijeku (2:1), svjetske doprvake u rujnu čekaju gostujući susreti kod Slovačke i Azerbajdžana, a onda će 10. listopada odmjeriti snage protiv aktualnog lidera skupine A na Poljudu.

Linker
19. travanj 2024 17:31